2700X CPU LED Işığı Yanıyor ama Görüntü Yok

Wer0

Decapat
Herkese merhaba. 2700X işlemcimin sabit 1,05V’ta çalışması için bayağı uğraştım. Bu süreçte Ryzen Master ile papaz oldum. BIOS arayüzünde CPU Vcore için çok açık bir menü yoktu. Bunun için başka bir forumda konu açtım ve menünün arayüzünü paylaştım. Hatta buraya da paylaşayım:

0846CB44-960B-4DBC-96A1-11DB1F14B7D4.jpeg

Terracide adlı üye Dynamic Vcore'u değiştirmem gerektiğini ve referans voltajın 1,4V olduğunu söyledi. Benim de amacım 1,05V vermek olduğundan Dynamic Vcore a -0,3V verdim ve kaydedip çıktım. Olay burada başlıyor. Ekrana görüntü hiç gelmiyor. Anakart olarak Aorus X470 Gaming 5 kullanıyorum ve CPU LED ışığı yanıyor. Fanlar falan her şey çalışıyor ama görüntü yok ve işlemci soğutucusu çok serin. Tahminimce yeterli voltaj gitmediğinden çalışamıyor. Yanık kokusu da yok. Anakart gitti desem, sistem hiç çalışmazdı. Clear CMOS pinlerine tornavida ile dokundum, BIOS pilini falan çıkarıp taktım ama nafile. Lütfen yardım edin.

Bu Gigabyte anakarları çok kötü. Bende de Aorus Ultra Gaming var çok kötü. Ben böyle lanet dandik bir anakart görmedim. BİOS pilini çıkar pil altındaki artı, eksi pinlerine tornavida ile dokun. Torna vidanın iletken uclu olduğuna dikkat et.

Bu Gigabyte anakarları çok kötü. Bende de Aorus Ultra Gaming var çok kötü. Ben böyle lanet dandik bir anakart görmedim. BİOS pilini çıkar pil altındaki artı, eksi pinlerine tornavida ile dokun. Torna vidanın iletken uclu olduğuna dikkat et.
Garantilik bir durum olmasın de ne olursa yaparım. Metal bir cisim ile dokunmam yeterli olur mu? Son çare Dual BIOS’u kullanacağız.

Garantilik bir durum olmasın de ne olursa yaparım. Metal bir cisim ile dokunmam yeterli olur mu? Son çare Dual BIOS’u kullanacağız.
Garantilik bir durum olmaz bu dediğim BİOS sıfırlamanın başka bir yöndemi buda olmazsa Dual BİOS kurulumu yaparsın. Bağlantı noktalarını felan kontrol et. PSU da sorun olma ihtimalide var yanlız.

Neden voltajı düşürmek istediniz?

Garantilik bir durum olmaz bu dediğim BİOS sıfırlamanın başka bir yöndemi buda olmazsa Dual BİOS kurulumu yaparsın. Bağlantı noktalarını felan kontrol et. PSU da sorun olma ihtimalide var yanlız.

Neden voltajı düşürmek istediniz?
Bugün BIOS pilini çıkarıp takmıştım ama olmamıştı. Bir de böyle deneyelim bakalım. Dediğim gibi metal bir cisim de işimi görür değil mi? PSU’da sorun olduğunu pek sanmıyorum ben. Daha önce PSU ile alakalı bir sorun yaşamadım. Bağlantılarda bir sıkıntı yok. Neden voltajı düşürmek istedim kısmına gelince, işlemcimi temel frekansta boost kapalı şekilde kullanıyorum. İşlemci 1,04-1,05V civarıda stabil çalışıyor. Benim Ryzen Master da PC her kapayıp açışımda kendini resetliyordu. Bende BIOS’tan çözmek istedim. Sonuç güzel olmadı tabi. Yüksek ihtimalle BIOS hasar gördü. Zamanında bu anakart yerine X470 Prime Pro almadığıma pişmanım. Bu anakartı da sırf Dual BIOS için almıştım. İnşallah bir işe yarar da pişmanlığıma değer.

Bugün BIOS pilini çıkarıp takmıştım ama olmamıştı. Bir de böyle deneyelim bakalım. Dediğim gibi metal bir cisim de işimi görür değil mi? PSU’da sorun olduğunu pek sanmıyorum ben. Daha önce PSU ile alakalı bir sorun yaşamadım. Bağlantılarda bir sıkıntı yok. Neden voltajı düşürmek istedim kısmına gelince, işlemcimi temel frekansta boost kapalı şekilde kullanıyorum. İşlemci 1,04-1,05V civarıda stabil çalışıyor. Benim Ryzen Master da PC her kapayıp açışımda kendini resetliyordu. Bende BIOS’tan çözmek istedim. Sonuç güzel olmadı tabi. Yüksek ihtimalle BIOS hasar gördü. Zamanında bu anakart yerine X470 Prime Pro almadığıma pişmanım. Bu anakartı da sırf Dual BIOS için almıştım. İnşallah bir işe yarar da pişmanlığıma değer.
Metal işini görür dene bakalım kardeşim. BİOS nasıl zarar görüyor anlamıyorum. Bu anakartlar çok dandik inşallah çözersin

Metal işini görür dene bakalım kardeşim. BİOS nasıl zarar görüyor anlamıyorum. Bu anakartlar çok dandik inşallah çözersin
Yine olmadı.
Hala yardım arıyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör
Edit: An itibariyle sorun çözülmüştür. Benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlar için nasıl çözdüğümü anlatayım. Belki biraz komik ve saçma olacak ama power ve reset tuşlarına aynı anda basarak bilgisayarı açtım ve görüntü geldi. Bu durumda yedek BIOS devreye girdi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı