275HX ile Throttle stop kullanmak gerekli mi?

5 dakika Lenovo loq cihazina r23 testi yaptırdım. O değerlerin birkaci maksimumda evet gözüküyor ondada %8 yazıyor yanda. Yani 87yi gecmedi cpu. Çok kafanıza takiyorsunuz.
hocam sen farkli diyosun @erengore farkli diyor kafam iyice karisti, chatgpt ile arastirdim biraz sorun galiba islemcinin kendini 80watt a sinirlamasiymis sinebench o yuzden 27k geliyor, 35k sonuclar 150watt iken gelmis cunku. VR konularinda ise hicbirsey anlamadim msi teknik destege sorsam yardimci olurlar mi?

hocam sen farkli diyosun @erengore farkli diyor kafam iyice karisti, chatgpt ile arastirdim biraz sorun galiba islemcinin kendini 80watt a sinirlamasiymis sinebench o yuzden 27k geliyor, 35k sonuclar 150watt iken gelmis cunku. VR konularinda ise hicbirsey anlamadim msi teknik destege sorsam yardimci olurlar mi?
80W olduğunu bende farkettim single coreda büyük bir kayıp yokta multi coreda 6-7k daha az puan almışsınız. O limit kaldırılabiliyor diye biliyorum ama nasıl olduğunu unuttum. VR konularini bende anlamadim arkadaş bir şey demeye çalışıyorda anlatamıyor gibi

80W olduğunu bende farkettim single coreda büyük bir kayıp yokta multi coreda 6-7k daha az puan almışsınız. O limit kaldırılabiliyor diye biliyorum ama nasıl olduğunu unuttum. VR konularini bende anlamadim arkadaş bir şey demeye çalışıyorda anlatamıyor gibi
cok garip seyler yasandi bilgisayari acip kapattim sadece ve cinebench 34340 puan geldi, baya bagirdi vs busefer baya da watt cekti. hwinfo degerlerini paylasiyorum. tahminimce throttle stopdaki 80watt limit ben uygulamayi kapatmama ragmen takili kalmis. baska bisey gelmiyor aklima(ve uygulamayi tamamen kapattim sistem tepsisine gecmedi yani :) )
yes1.png
yes2.png
yes3.png

@erengore, @Altunizade , @Adlin

Son düzenleme:
cok garip seyler yasandi bilgisayari acip kapattim sadece ve cinebench 34340 puan geldi, baya bagirdi vs busefer baya da watt cekti. hwinfo degerlerini paylasiyorum. tahminimce throttle stopdaki 80watt limit ben uygulamayi kapatmama ragmen takili kalmis. baska bisey gelmiyor aklima(ve uygulamayi tamamen kapattim sistem tepsisine gecmedi yani :) )Eki Görüntüle 2563569Eki Görüntüle 2563570Eki Görüntüle 2563571

ThrottleStop Clearleyip tekrardan limitsiz R23 testi yapar mısın? CPU 230Wda bile %100 kısma yaşamamış. Bence hiçbir sorun yok.

ThrottleStop Clearleyip tekrardan limitsiz R23 testi yapar mısın? CPU 230Wda bile %100 kısma yaşamamış. Bence hiçbir sorun yok.
yaptim iste throttle stopu hic acmadan da denedim o sonuclar geldi, tekrarladim yine 34k geldi, ama bosta olsa bile throttle stop ve hwinfoda o VR, VR Thermal, VR Current uyarilari yanmaya devam ediyor,

ThrottleStop üzerindeki her uyarıyı ciddiye almamak lazım, VRM gibi bileşenler oldukça yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. PCH tarafı buz gibiymiş, büyük bir sorun göremedim açıkçası. İşlemciyi 150W limitli test etmen daha sağlıklı olur, 230W gibi absürt wattlara çıkıp daha fazla ısınmasına gerek yok cihazın. Yaklaşık 35K puan almışsın, olması gereken değerler.

cok garip seyler yasandi bilgisayari acip kapattim sadece ve cinebench 34340 puan geldi, baya bagirdi vs busefer baya da watt cekti. hwinfo degerlerini paylasiyorum. tahminimce throttle stopdaki 80watt limit ben uygulamayi kapatmama ragmen takili kalmis. baska bisey gelmiyor aklima(ve uygulamayi tamamen kapattim sistem tepsisine gecmedi yani :) )Eki Görüntüle 2563569Eki Görüntüle 2563570Eki Görüntüle 2563571

Eğer VR uyarısı gerçekçi olsaydı o Watt'lara çıkamazdı. Adamlar VR ile cihazı limitliyor gördüğüm kadarıyla. Çok mantıklı değil bence Platform ile veya başka bir şeyle limitlemek daha mantıklı ama bir bildikleri vardır belki.

Sorun yok. Gerçekçi olmayabilir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı