28.000 TL'ye R7 5700X RTX 5060 sistem nasıldır?

Omer Ç

Decapat
Daha fazla  

Bu sistemi almayı düşünüyorum. İncehesap güvenilir bir site midir? İlk defa alışverişim olacak. SSD 1TB yapacağım, işlemciyi de Ryzen 7 5700X yapacağım, bu sistem iyi midir? Bir de İncehesap sorun çıkarmaz değil mi? Yorumlar 2 sene önce yapılmış, bu ekran kartı daha yeni çıktı. Bu nasıl oluyor?
İşlemciyi yükseltmene gerek yok bence. 5600 oyun için yeterince iyi hatta yanlış bilmiyorsam 5700x'ten daha iyi oyunlarda. Tam çıkabileceğiniz bütçe nedir acaba ?

Hocam sistem fena değil, sen SSD’yi 1 TB yapıp işlemciyi 5700X’e çıkarırsan gayet dengeli olur. RTX 5060 zaten yeni kart, yorumların eski olmasının sebebi de o dönem başka modeller için yapılmış olması. İncehesap genelde güvenilir bir site, garanti ve fatura konusunda sorun çıkarmıyor. Zaten resmi distribütör ürün satıyorlar, kafana takma

Bu sistemi almayı düşünüyorum. İncehesap güvenilir bir site midir? İlk defa alışverişim olacak. SSD 1TB yapacağım, işlemciyi de Ryzen 7 5700X yapacağım, bu sistem iyi midir? Bir de İncehesap sorun çıkarmaz değil mi? Yorumlar 2 sene önce yapılmış, bu ekran kartı daha yeni çıktı. Bu nasıl oluyor?

Sistemin adı üzerine farklı sistem dizmişler yani eski yorumlardaki sistemlerinde adı daemondu fakat farklı parçalarla. Bütçeniz nedir?

Anakart perfomansı genelde çok etkilemiyor ama PCI-e portunun ekran kartının sürümü kadar yeni olması lazım. Bildiğim kadar B450M K PCI-e 3 ama 5060 4 veya 5 olması lazım. FPS normal 5060 F/P'sinden düşük olur. Bu tarz kasaların yanında gelen PSU'da çok iyi olmaz. Ekran kartının VRAM'i düşük. 2K veya 4K oynamayı planlıyorsanız 4K'yı bu seneki oyunlardan sonra, 2K'yı da 1- sene sonraki oyunlardan sonra VRAM bittiğinden FPS sorunu yaşamanız olası. İşlemci güzel. Ama böyle bir bilgisayar için sanki DDR5 daha makbul. Birkaç Tweak ile güzel bir sistem olabilir. Ama 28 bin lira da iyi fiyat. Yorumların eskiden olmasının sebebi ürün sitede aynı ürün olarak kayıtlı, sadece yeni kartları veya işlemcileri ekliyorlar. O yüzden aslında yorum senin aldığın sistemden tamamen farklı B450M K değil B550M-K almış birinin bile olabilir.

İşlemciyi yükseltmene gerek yok bence. 5600 oyun için yeterince iyi hatta yanlış bilmiyorsam 5700x'ten daha iyi oyunlarda. Tam çıkabileceğiniz bütçe nedir acaba ?
5600 de gayet yeterli ama 5700X daha güçlü, özellikle çok çekirdek isteyen işlerde (render, yayın vs.) farkını gösterir. Sadece oyun için düşünüyorsa 5600 f/p açısından daha mantıklı. Ama bütçesi olduğuna göre 5700X uzun vadede daha rahat ettirir.

5600 de gayet yeterli ama 5700X daha güçlü, özellikle çok çekirdek isteyen işlerde (render, yayın vs.) farkını gösterir. Sadece oyun için düşünüyorsa 5600 f/p açısından daha mantıklı. Ama bütçesi olduğuna göre 5700X uzun vadede daha rahat ettirir.
Render almıyorsa 5700x almanın hiçbir mantığı yok. Oyun oynayacaksa her türlü 5600 daha iyi. Bir de konu sahibi yukarıdaki soruma cevap verirsen memnun olurum daha iyi yardım edebilirim ? Tam bütçen ne acaba ? Çünkü 30-35 arası çıkabiliyorsan kesinlikle ddr5 al.

Anakart perfomansı genelde çok etkilemiyor ama PCI-e portunun ekran kartının sürümü kadar yeni olması lazım. Bildiğim kadar B450M K PCI-e 3 ama 5060 4 veya 5 olması lazım. FPS normal 5060 F/P'sinden düşük olur. Bu tarz kasaların yanında gelen PSU'da çok iyi olmaz. Ekran kartının VRAM'i düşük. 2K veya 4K oynamayı planlıyorsanız 4K'yı bu seneki oyunlardan sonra, 2K'yı da 1- sene sonraki oyunlardan sonra VRAM bittiğinden FPS sorunu yaşamanız olası. İşlemci güzel. Ama böyle bir bilgisayar için sanki DDR5 daha makbul. Birkaç Tweak ile güzel bir sistem olabilir. Ama 28 bin lira da iyi fiyat. Yorumların eskiden olmasının sebebi ürün sitede aynı ürün olarak kayıtlı, sadece yeni kartları veya işlemcileri ekliyorlar. O yüzden aslında yorum senin aldığın sistemden tamamen farklı B450M K değil B550M-K almış birinin bile olabilir.

Artıdan oynadığınız oyunlar yeni nesil DLSS, Frame Gen gibi özellikleri kullanan oyunlar olmayacaksa genelde 5060 yerine AMD'den bir kart da tercih edebilirsiniz.

Render almıyorsa 5700X almanın hiçbir mantığı yok. Oyun oynayacaksa her türlü 5600 daha iyi. Bir de konu sahibi yukarıdaki soruma cevap verirsen memnun olurum daha iyi yardım edebilirim? Tam bütçen ne acaba? Çünkü 30-35 arası çıkabiliyorsan kesinlikle DDR5 al.

Oynadığı grafik ve çözünürlüğe göre değişir. 1080p oynayacaksa 5600'ün 5060'ı darboğaz ettirmemesi için her oyunu süper Ultra grafiklerde oynaması gerekir. High'dan düştüğü anda grafikler işlemci 70 80'lerde kalır. Ben aktif 5600 kullanıyorum ekran kartım 2060, yeni nesil bazı oyunlarda grafikleri Low-mid'e çektiğimde bile darboğaz yediğim oldu (Hitman 3) (avowed). 5700X almak yapacağı en iyi tercih olur, DDR5 RAM almaktan çok çok daha iyi bir tercih.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı