28 bin TL'ye hazır sistem önerisi

DDR5 Tarafındada hız etkiliyor, aynısı AMD tarafındada var.
İleride geliştirmeye çalışsa geliştiremeyecek.
Ya kusura bakma ben mobilde olduğun için çok kendimi ifade edemedim, demek istediğim fps bazında benzer, hatta nvidia daha düşük bile alabilir ama dlss'in kalitesi ve anlaşmalı olduğu oyun sayısı nedeniyle öne çıkıyor. Dying light 2'yi baz alalım mesela, frame genaration alternatifi olan afmf2yi oyunda etkinleştirdiğinizde ekranın ortasındaki nokta (cross) her mouse hareketinde devasal iz bırakıyor(ghosting) kullanılacak gibi değil. fsr da ise shimmering denen olay çok fazla, ışıklı bölgelerde titreşim (karıncalanma gibi) göze ciddi batıyor. nvidia ise quality modunda neredeyse nativeden ayırt etmesi imkansız ve yelpazesi çok daha geniş. Güncel oyunların %60-70'inde fsr3/3.1 bile yok, olsa da sorunlu veya eksik çalışıyor(ör:cyberpunk). Ben de 7700xt kullanıyorum deneyimlerim bu şekilde fanboy değilim yani.

Ya kusura bakma ben mobilde olduğun için çok kendimi ifade edemedim, demek istediğim FPS bazında benzer, hatta NVIDIA daha düşük bile alabilir ama DLSS'in kalitesi ve anlaşmalı olduğu oyun sayısı nedeniyle öne çıkıyor. Dying Light 2'yi baz alalım mesela, frame genaration alternatifi olan AFMF 2'yi oyunda etkinleştirdiğinizde ekranın ortasındaki nokta (cross) her mouse hareketinde devasal iz bırakıyor(ghosting) kullanılacak gibi değil. FSR da ise shimmering denen olay çok fazla, ışıklı bölgelerde titreşim (karıncalanma gibi) göze ciddi batıyor. NVIDIA ise quality modunda neredeyse nativeden ayırt etmesi imkansız ve yelpazesi çok daha geniş. Güncel oyunların %60-70'inde fsr3/3.1 bile yok, olsa da sorunlu veya eksik çalışıyor(ör: Cyberpunk). Ben de 7700XT kullanıyorum deneyimlerim bu şekilde fanboy değilim yani.

Açmana gerek yok ki dostum, kart zaten yeterince güçlü.
Sen daha fazla FPS istediğin için açıyorsun, sırf bir teknoloji için DDR5 gibi bir teknolojiden vazgeçilmemeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı