28 milyon CRC hatası normal mi?

denizz

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Merhaba sevgili forum kullanıcıları.
Hız yetersizliği dolayısıyla değiştirdiğim Superonline 8 Mbps ADSL bağlantımı Millenicom 35 Mbps VDSL ile değiştirdim. Birkaç haftadır kullanıyorum fakat bazen internetim muazzam derecede yavaşlıyor. 1-2 dakika sonra düzeliyor. 2 günde bir de internetim tamamen gidiyor modemi kapatıp açınca geliyor. 2 gündeki CRC hatası oranı çok yüksek yaklaşık 28 milyon 😂. 12 ay sözleşmeli aldım, iptal edince 300 liraya yakın cayma bedeli istiyorlar. Modem ayarlarından bu sorunu çözmem mümkün olur mu?
Teşekkürler 🙏

Dosya Ekleri

• 7D920806-65C7-4CB6-BD5E-026ADA68AF05.png
    7D920806-65C7-4CB6-BD5E-026ADA68AF05.png
    367,9 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sevgili forum kullanıcıları.
Hız yetersizliği dolayısıyla değiştirdiğim Superonline 8 Mbps ADSL bağlantımı Millenicom 35 Mbps VDSL ile değiştirdim. Birkaç haftadır kullanıyorum fakat bazen internetim muazzam derecede yavaşlıyor. 1-2 dakika sonra düzeliyor. 2 günde bir de internetim tamamen gidiyor modemi kapatıp açınca geliyor. 2 gündeki CRC hatası oranı çok yüksek yaklaşık 28 milyon 😂. 12 ay sözleşmeli aldım, iptal edince 300 liraya yakın cayma bedeli istiyorlar. Modem ayarlarından bu sorunu çözmem mümkün olur mu?
Teşekkürler 🙏
Normal değil. Ancak bu değerler ile normal. Hat zayıflaması yüksek ve SNR değeri sınırda. Bundan dolayı hat stabil çalışamıyor. Ankastre kutusundan eve cat6 kablo çekmenizi öneriyorum. Eğer ki bütçe el vermiyorsa, modem arayüzünden kararlılık ayarını en az 10 olacak şekilde ayarlayın ve modemi yeniden başlatın. 24 saat deneyimledikten sonra konuya ekleme yapın başka çözüm yolları arayalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı