280 mm sıvı soğutma önerisi

BroChef

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX7900XT
Anakart
PRO B650-P WIFI
İşlemci
RYZEN 5 7600X
Merhaba. Xigmatek cockpit kasam var. Üst kısmı 240mm ve 280mm radyatör destekliyor. Ryzen 5 7600X işlemcim için şu an Cooler Master ML20l V2 kullanıyorum. Fakat... Bu soğutucu Ryzen 5 3600XT kullanırken boşta çok sessiz ve verimli çalışıyordu ve sıcaklıklar boştayken 40'ı geçmiyordu. 7600X e geçince boştayken bile normalden yüksek devirde çalışmaya başladı. Sesli çalışıyor artık sanki yük altındaymış gibi ve işlemci boşta 45 50 derecelerde. Oyundayken 70-80 arası. Sorun değil bu sıcaklık değerleri benim için fakat rahatsız edici bir kullanım olmaya başladı. 1 fanında da hafif yalpalamalar görünüyor kurcalamadım henüz. 280 ve 240 hangi sıvı soğutucuyu tavsiye edersiniz?

Daha iyi performans gösterecek model önerebilir misiniz? ASUS modelleri gibi uçuk fiyatlı olmayacak ama :)
Bu modellere bakabilirsiniz

Yeni bir soğutucu almak yerine mevcut fanlarınızı değiştirip BIOS veya anakart uygulamanız üzerinden daha sakin bir fan eğrisi oluşturmanız daha uygun olacaktır.

Yok yeni soğutucu alacağım diyorsanız Liquid Freezer III öneririm, fakat radyatör boyu bir tık daha kalın olduğundan kontrol etmekte fayda var.

Yeni bir soğutucu almak yerine mevcut fanlarınızı değiştirip BIOS veya anakart uygulamanız üzerinden daha sakin bir fan eğrisi oluşturmanız daha uygun olacaktır.

Yok yeni soğutucu alacağım diyorsanız Liquid Freezer III öneririm, fakat radyatör boyu bir tık daha kalın olduğundan kontrol etmekte fayda var.

Model çok iyi duruyor. Işıklı mışıklı şeylerde hoşuma gitmiyor. 280mm tavsiye eder misiniz? Radyatör kalınlığı kasa montajına sıkıntı çıkaracak düzeyde mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı