2800 MHz RAM, 2400 MHz görme sorunu

Carphorus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Google, bir çok yabancı forum araştırdım fakat çözümünü bulamadım. Sorunum şöyle; Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Savage Black DDR4 2800MHz CL14 1.2V Dual Kit RAM'lerine sahibim ve MSI gaming M5 anakartım var fakat RAM'ler 2800MHZ olmasına rağmen 2400MHz olarak çalışıyor. Ürünleri almadan epey bir süre geçti. Yaklaşık 4 ay falan. Alırken her şeye dikkat ettim kutuların açık olup olmaması vs. RAM'leri 2800MHz hızında çalıştırmak için ne yapmalıyım? Bu genri bir sorun mudur yoksa bende mi sorun var? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP Profile #1 yap. Olmadı belleklerin üzerinde kutuda da yazar sanırım frekans voltaj CL değeri ve diğer zamanlamaları yazıyor onları sırayla yaparak düzgün hız aşırtma ile 2800'e alabilirsin. Ne kadar fabrika çıkışı 2800 dese de bunlar hız aşırtma oluyor. 3000 frekansındaki bellek 2133 frekansında başlayabiliyor XMP ile otomatik ya da gösterdiği zamanlama ve voltaj değerleriyle elle O.C yapabilirsin. İlk başta XMP ile dene.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı