2800 TL Intel i5 6500 R9 390 Sisteme PSU Önerisi

Beyler Technopat'ın bir youtube kanalı var ve Recep Baltaş diye bir adam var. Bu tartıştığınız PSU meselesini o açıkladı.

@numbuhzero kaç W PSU kullanıyorsun? 1000 W Titanium filan mı?

80+ 600W bir güç kaynağı çok rahat bir şekilde yetecektir.

Güç Kaynağı: Aerocool KCAS Serisi 80+ Bronze 600W 45A@12V Aktif PFC Güç Kaynağı

Kasa: Aerocool V2X RED Mesh Ön Panelli,35cm VGA Uyumlu, Mid Tower Oyuncu ve Performans Kasası

Alaycı tavırlı saygısızca mesaj atan bir üye de geldiğine göre konu kilite yakındır. Size mesaj atmak isterdim ama inanın şu 1000W Titanium filan mı gibi anlamsız ve polemik yaratmaya yönelik laftan sonra sizi kendi laf sokup beğeni toplama çabanızla baş başa bırakıyorum.

Ekran kartını r9 290 gördüm ve yanlış yönde yönlendirdiğinizi düşündüm. Bunun için özür diliyorum. Beğeni toplamak gibi bir çabam olsaydı konuya tekrar bakıp R9 290'ı gördükten sonra cevabı düzenlemezdim.

PSU ne kadar yeterli olsada verimliliği zamanla düşecektir. Ayrıca sonradan takacağınız fan olsun sabit disk olsun bunlarda azda olsa güç gereksinimi duyan parçalar. Önerilen PSU değerinin bir tık üstü WATT değerini alıp içiniz rahat olsun sonuçta sistemin ömrünün ne kadar uzayacağını kullandığınız bileşenler kadar o bileşenlere güç sağlayan PSU'da belirliyor.

Eki Görüntüle 155871
Kasa: Dark Whoofer 600 W 80+

Arkadaşlar yukarıdaki sisteme 600W PSU yeter mi? Teknobiyotik alırken uyarı verdi 600W ekran kartına yetmiyor diye. Kasayı ekleyemedim. HDD olmayacak, elimde var. En yüksek 2800 TL olacak şekilde buna uygun kasa lazım. Yeni ekran kartlarının gelmesini bekliyordum ama uygun fiyatlı olacağını bildiğim için sistemi toplayacağım.
En az 650W güç kaynağı koymalısınız

Arkadaşlar yorumlarını için teşekkürler. Dark Sub-Zero 80Plus 750W, 4xUSB (2xUSB3.0, 2xUSB2.0), 2x12 cm Fan, SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası
Bu kasayı alacağım daha önce görmüştüm ama 80+ olmadığı için yanaşmadım. Taksiti bittiğinde sağlam PSU alırım çıkıntı çıkarmazsa. Bütçeyi aşıyor biraz kartta 2600 TL limit var cepten ödeyeceğim bir miktarını sanırsam. :(

Şimdi fotoğrafları incelerken fark ettim 80 plus mış güç kaynağı kesinlikle alıyorum bu fiyata.

Arkadaşlar yorumlarını için teşekkürler. Dark Sub-Zero 80Plus 750W, 4xUSB (2xUSB3.0, 2xUSB2.0), 2x12 cm Fan, SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası
Bu kasayı alacağım daha önce görmüştüm ama 80+ olmadığı için yanaşmadım. Taksiti bittiğinde sağlam PSU alırım çıkıntı çıkarmazsa. Bütçeyi aşıyor biraz kartta 2600 TL limit var cepten ödeyeceğim bir miktarını sanırsam. :(

Şimdi fotoğrafları incelerken fark ettim 80 plus mış güç kaynağı kesinlikle alıyorum bu fiyata.

Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı