28000 TL monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
Monitör dahil 28000

7yalova7

Kilopat
Merhaba,

ALPHA-ONE/Intel Core i5 12400F/ASUS Radeon TUF RX 6800 GAMING OC 16GB/16GB DDR4/500GB NVMe M.2 SSD/GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM

Bu linkteki bilgisayarı birkaç özelleştirme ile satın almayı düşünüyorum. Yaptığım özelleştirmeler ise;

Anakart = " ASUS Prime B660M-K 5333MHz(OC) DDR4 soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX anakart " ( daha iyi olduğunu söylediler, soğutma bloğuna benzer bir şeyle, daha fazla M.2 yuvası ve yüksek MHz'den bahsettiler )

RAM = " Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB RS siyah 3200MHz C16 DDR4 Dual kit RAM " ( daha bilindik, güvenilir bir marka diye)

SSD = " Kingston 1TB NV1 NVMe M.2 2280 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma) "
Monitör olarak ise: AOC 24.5" 25G3ZM/BK 240Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync FHD VA Gaming Monitör | ITOPYA araştırmalar sonucu bu modeli seçtim. 240Hz 0.5ms ve ekranın nispeten küçük olması tercih sebebim oldu.

Yaptığım bu özelleştirmeler gerekli midir? Başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Ve sormak istediğim birkaç soru ise;
1) 8 GB oldukları için NVIDIA kartları eledim, doğru mu yaptım bilmiyorum. DLSS için NVIDIA kullanmamı tavsiye ettiler. Fakat offline oyun hiç oynamıyorum, sıfır yani. Rekabetçi oyunlarda da DLSS'e pek ihtiyaç duyacağımı sanmadım, bu ekran kartı ile.
2) bu sistemi 1080p FPS oyunları için kullanacağım. Offline oyun hiç ama hiç oynamıyorum, sıfır. Sadece rekabetçi FPS oyunları.
3) Intel işlemci yerine AMD işlemci seçseydim, performans açısından ne kadar farklı olurdu. 5600X gibi.
4) bu bilgisayarda 1080p 240Hz monitör ile 2K 165Hz monitör arasında kaldım. Sadece FPS oynadığım için ve 2K monitörler büyük boyutta olduğu için (27 inç ve üzeri) 1080P'de kalmayı seçtim. Doğru mu yaptım size danışmak ve monitör tavsiyelerinizi almak istedim.
5) Escape from Tarkov, Apex, CS:GO, Warzone, Battlefield V'e CoD Online gibi oyunlarda kullanacağım. Farklı bir sistem önerir misiniz? Bu kartı 1080p ile kullanmak saçma mı olur? Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Bütçem monitör dahil 28000 +-500

111.png

1) Rekabetçi FPS oyunları için DLSS'e gerek yok. Daha güçlü kartı almak daha mantıklı ki bu durumda 6800 gayet güçlü.
2) 1080p 240Hz için gayet güzel sistem.
3) 12400f ile 5600x neredeyse aynı güçte işlemciler. 5600x seçmenin bir avantajı olmaz.
4) Sadece FPS oyunları oynayan biri için 1080p 240Hz daha mantıklı. Ama monitörü VA panel almayın. Tepkime süreleri IPS ve TN panele göre çok yüksek.
5) 1080p yüksek FPS değerleri için alınır. 6800 illa 2K ile kullanılacak diye bir şey yok. Yüksek yenileme hızı hedefleniyorsa güçlü kart daha iyi olur. Bu bütçede tek rakibi var ama o sistemde de diğer parçalar kalitesiz.
Monitör olarak bunu öneriyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için, panel türlerini araştırdım. FPS için en iyisinin TN panel daha sonra ise VA ve IPS olduğu yazıyordu bir çok yerde. Tepkime süresi VA panellerin, ips panellere oranla daha iyi değil mi?

Bana 1080p 240hz bir monitör tavsiye eder misiniz?

Ekranın büyük olmasını istemiyorum. 1080pnin büyük ekranda kötü görüneceğini düşünüyorum. Ve 15.6 lık bir laptoptan geçiş yapacağım için, büyüklüğün beni rahatsız edeceğini düşünüyorum.

Bu model nasıldır?

Ve gönderdiğiniz linkteki bilgisayarda 3070ti var. 8gb vram yeterli olur mu? Çünkü Gtx 860m ekran kartlı laptopumu 8 yıldır kullanıyorum. Sık sık bilgisayar güncelleyen birisi değilim. Alacağım bu bilgisayar benim için bir nevi ömürlük olacak. Bu yüzden 8lik 3070ti ekran kartını eliyorum. Doğru mu yapıyorum?

Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için, panel türlerini araştırdım. FPS için en iyisinin TN panel daha sonra ise VA ve IPS olduğu yazıyordu bir çok yerde. Tepkime süresi VA panellerin, ips panellere oranla daha iyi değil mi?

Bana 1080p 240hz bir monitör tavsiye eder misiniz?

Ekranın büyük olmasını istemiyorum. 1080pnin büyük ekranda kötü görüneceğini düşünüyorum. Ve 15.6 lık bir laptoptan geçiş yapacağım için, büyüklüğün beni rahatsız edeceğini düşünüyorum.

Bu model nasıldır?

Ve gönderdiğiniz linkteki bilgisayarda 3070ti var. 8gb vram yeterli olur mu? Çünkü Gtx 860m ekran kartlı laptopumu 8 yıldır kullanıyorum. Sık sık bilgisayar güncelleyen birisi değilim. Alacağım bu bilgisayar benim için bir nevi ömürlük olacak. Bu yüzden 8lik 3070ti ekran kartını eliyorum. Doğru mu yapıyorum?
Arayıp sonradan eklediğim monitörü bulmuşsunuz. Gayet güzel fast IPS panelli bir monitör.
O kadar uzun süreli kullanım için kesinlikle 6800 daha iyi.

Ayrı ayrı toplanabilirse bu sistem güzel olur.
İşlemci:
Anakart:
RAM(4X):
Ekran kartı:
PSU:
Kasa:
SSD:
Monitör:

IPS panellerde çok gecikme var diye okumuştum. Fakat bunda fast IPS yazıyor. Tn panelden daha mı iyidir?
Gecikme konusunda normalde en iyisi TN, sonra IPS ve en son VA geliyor. Ama Fast IPS paneller neredeyse TN paneller kadar hızlı.
VA panellerin çoğu ise berbat gecikme süresine ve dolayısıyla ghostinge sahip.

Son düzenleme:
Ayrı ayrı toplanabilirse bu sistem güzel olur.
İşlemci:
Anakart:
RAM(4X):
Ekran kartı:
PSU:
Kasa:
SSD:
Monitör:
Bu sistemi böyle satın alırsak tek tek kaça geliyor? Ve ayrıca monitör 240 olmalı?

Bu sistemi böyle satın alırsak tek tek kaça geliyor? Ve ayrıca monitör 240 olmalı?

Onu görmemişim. Zaten attığım monitör ile sizin seçtiğiniz mnitör arasında 500TL var istediğinizi seçebilirsiniz. Tüm parçalar artı sizin istediğiniz monitör ile 27933TL ediyor şu an.

Ryzen 5 5600, 12400F den daha iyi bir işlemci midir? Sizce AMD ekran kartının yanına, AMD işlemci mi seçmeliyim?
Onu görmemişim. Zaten attığım monitör ile sizin seçtiğiniz mnitör arasında 500TL var istediğinizi seçebilirsiniz. Tüm parçalar artı sizin istediğiniz monitör ile 27933TL ediyor şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı