2800TL Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Cold
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.525
Merhaba arkadaşlar, 7-8 yıllık sistemime veda edip yeni bir masaüstü toplamayı düşünüyorum ve uzun zamandır gelişmeleri pek takip edemedim, sitedeki konuları da baz alarak bir liste oluşturdum. Bilgisayarı genel olarak günlük işler, oyun ve 3D modelleme için kullanacağım.Sistemin biraz ileriye dönük ve ara ara üzerinde oynamalar yapabileceğim şekilde olması hoş olur. Listedeki parçalar hakkında görüşleriniz ve tavsiyelerinize açığım. İyi günler.Eki Görüntüle 156440

Dosya Ekleri

• PC.txt
    1 KB · Görüntüleme: 81
Teşekkürler tavsiyen için değerlendireceğim. Diğer arkadaşların da görüşlerini bekliyorum.

Hala tam karar verebilmiş değilim arkadaşlar seçtiğim anakart hakkında pek bir bilgi bulamadığım için msi b150 bazooka ve msi b150 gaming m3'e yanaştım hangisini tercih etmeliyim?

Anakart olarak MSİ B150M BAZOOKA alsan daha iyi olur. Sonuçta işlemciyi overclock yapmıcaksın. Güç kaynağını da Corsair 80PLUS 550W ile değiştirebilirsin. Ram olarak da tek slot alabilirsin. İleride bir tane alırım dersen ama o sana kalmış.

Teşekkürler hocam. Arkadaşlar sistemin son hali böyle güç kaynağını başka yerden temin edeceğim. Parçalarla ilgili uyumsuzluk veya farklı bir öneriniz var mıdır ileriye dönük bir sistem için sizin görüşlerinizi de alabilir miyim? @Yusuf Ensar Ertan @JaroxJamaica
pc3.jpg

RAM'i tek modül 8 GB alabilirsiniz. İleride 16 GB lazım olduğunda eskileri elinizden çıkarmak zorunda kalmazsınız. Ya da anakart değişimine gerek kalmaz. Bütçeniz yetiyorsa B150M Gaming M3 alın, yetmiyorsa sorun değil. Bazooka da yeterli gelecektir. Kasaya PSU dahil değil sanırım. Aynı kasanın 600W Zalman ZM600-LE dahil olanları var. 500W GTX 970 Sistem için yeterli ama 50-100W fazlasını almakta fayda var. İşlemci seçimi de güzel. Herhangi bir sıkıntı göremedim. PSU ekleyin ve istiyorsanız RAM değiştirin yeterli. Bilişimport.com'da aynı parçaları daha uyguna bulabilirsiniz. Çoğu siteden daha uygun fiyatlar sunuyor genelde. Tek bir yerden toplamak yerine birkaç farklı siteden toplayın.

@Yusuf Ensar Ertan cevabınız için teşekkürler. Anakart için aslında konunun başındaki Gigabyte GAZ170-HD3 düşünmüştüm, yeterince görüş bulamayınca MSI B150 Bazooka'yı seçtim. Sizin bir bilginiz var mıdır Gigabyte'ın bu ürünü hakkında? M3 anakart için ekran kartının Extreme modelinden kısabilirim, buna değer mi sizce? Güç kaynağı için @ARDA TEK in önerdiği Corsair 550W sıkıntı çıkarmayacaktır gibi duruyor.
-Bir de f/p, ileriye yönelik olması ve kullanım amacı doğrultusunda Intel i5 6500 + GTX 970 mi yoksa Intel i7 6700 + GTX 960/R9 380 tercih edilmeli?
-Extreme modeli yerine alabileceğim ekran kartı: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 970 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel i5 6500 gayet iyi bir işlemci, 6700 seçmeye gerek yok. GTX 970 ile daha yüksek performans alacaksınız. Fazla pahalıya gelmeyecekse böyle seçin. Gigabyte GAZ170-HD3 anakart DDR4 RAM desteklemiyor galiba. DDR3 ve DDR3L destekliyor sitesinde yazana göre. İçindeki ses kartı da ALC887, yeni anakartlarda çoğunlukla ALC1150 var. Dahili ses kartına önem veriyorsanız bu durum önem arz edebilir. M3 almak için ekran kartından kısmayın.

Öncelikle hayırlı olsun :) size tavsiyem oturduğunuz şehirde pc parçları satan dükkanlara da bakmanız. Aynı parçayı çok daha uygun fiyata bulursunuz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı