2D arayüzlü basit bir oyun nasıl yapılır?

ahmetzkal

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 2D arayüzlü resimlerde görüldüğü gibi o tarz bir oyun yapmak istiyorum. Yazılım bilgim sıfır. Sizden istediğim sadece hangi oyun motorunu hangi dili kullanmam gerekiyor. Oluşturacağım oyuna göre Unity gibi 3D oyun tabanlı motorlarda uğraşmak saçma kaçar diyorlar. Hangi oyun motoru ve dili öğrenmem gerektiğini söylerseniz o konu üzerine Udemy'den kurs alacağım ve araştıracağım. Şimdiden teşekkür ederim. (Yapmak istediğim örnek ounlar; ticarion, ticarium, ticaret simülatörü.)

Dosya Ekleri

• ticarionpng.png
    ticarionpng.png
    274,4 KB · Görüntüleme: 34
  • oyunsspng.png
    oyunsspng.png
    172,9 KB · Görüntüleme: 25
  • oyunspng.png
    oyunspng.png
    848,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki öğrenebileceğim bir kurs veya önerebileceğiniz bir YT kanalı vs var mı?

Giriş seviye Unity veya giriş seviye C# birçok YT kanalı anlatıyor. Giriş seviye Unity bilgisi yeterli olur kurcaladıkça öğrenirsin zaten. Ama C# üst seviye için ya YT'den yabancı kaynak da ya udmy üzerinden ücretli Türkçe kaynak bulman gerekiyor. Maalesef çoğu eğitim serisi temek birkaç şeyden fazlasını anlatmıyor.

Giriş seviye Unity veya giriş seviye C# birçok YT kanalı anlatıyor. Giriş seviye Unity bilgisi yeterli olur kurcaladıkça öğrenirsin zaten. Ama C# üst seviye için ya YT'den yabancı kaynak da ya udmy üzerinden ücretli Türkçe kaynak bulman gerekiyor. Maalesef çoğu eğitim serisi temek birkaç şeyden fazlasını anlatmıyor.
anladım ben en iyisi kurs alayım teşekkür ederim yardımcı olduğun için :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı