2D oyun nasıl yapılır?

emrecakmak5606

Centipat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu konuda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilecek biri var mı? Udemy de paralı olduğu için alamıyorum 400 TL falan var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle oyun motoru seçmelisiniz. Size Game Maker Studio öneriyorum kendisi 2D oyun için haşa tanrı gibi. Paralı fakat demo sürümünü indirebilirsiniz sadece exe olarak çıktı alamıyorsunuz kendinizi geliştirmek adına demosunu kullanabilirsiniz.
 
Oyun motoru olarak Godot'ta tercih edilebilir.
Godot kaynak yetersizliğinden dolayı kullanılmamalı diye düşünüyorum.

Onun dışında Game Maker Studio'yu tercih edebilirsiniz fakat Unity'i tercih ederek de yanlış bir seçim yapmış olmazsınız, C# kullandığı için nesne tabanlı programlamayla aranızı iyileştirebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu rehber gayet iyi.
Emin olun çok daha iyi olan İngilizce kaynaklar mevcut, bu adamı izledim ve yarım yamalak anlatıp değişik yöntemler deniyor, bir arkadaşım bu videoyu izleyerek bir şeyler yapmaya çalıştı ve sonuç olarak sürekli benden yardım istedi.
 
Son düzenleme:
Oyunum şöyle olacak bir futbolcu olacak arka plan stad bu arada ve karşısına çıkan kaleciye topla vuracak ayrıca oyunun sonunda korner bayrağı olacak ancak yayınlamak için gereken 20 dolar bende yok :(
Atom kanalını takip edebilirsin. Rehberleri vardı.

Bir ara izledim hiçbir şey anlamadım tam olarak da göstermiyor o yüzden bıraktım onu.
Oyunum şöyle olacak bir futbolcu olacak arka plan stad bu arada ve karşısına çıkan kaleciye topla vuracak ayrıca oyunun sonunda korner bayrağı olacak ancak yayınlamak için gereken 20 dolar bende yok :( bu arada oyun sadece Android'e çıkacaktır. İleride iOSada çıkabilir Windows olabilir ama pek mantıklı gelmiyor Windows herkes telefon kullanıyor PC kullananlar daha az

Bir ara izledim hiçbir şey anlamadım tam olarak da göstermiyor o yüzden bıraktım onu.
 
Udemy'de ücretsiz yüzlerce kaynak var, Youtube'da bulabileceğin de binlerce eğitim videosu var, bunlar yetmediyse Unity Learn yaklaşık 1 yıldır ücretsiz, buradan resmi eğitim kaynaklarına ulaşabilirsin. Yani anlayacağın bulmak istesen ihtiyacın olandan fazlasını bile bulursun. Oyunu yayınlarken gerekli parayı şimdiden düşünme zaten yüksek ihtimalle oyunu yayınlayacak düzeye getirmeden pes edebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı