2D top-down oyuna ne eklenebilir?

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 454

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 16 GB Ram
Meslek
Youpıtır Heçkır
2D top-down oyun yapıyorum ve oyuna ne ekleyeceğimi bulamıyorum siz ne önerirsiniz? Şu zamana kadar ESC menüsü 1. bölüm ve başlangıç ekranı ekledim.

2D top-down oyun yapıyorum ve oyuna ne ekleyeceğimi bulamıyorum siz ne önerirsiniz? Şu zamana kadar ESC menüsü 1. bölüm ve başlangıç ekranı ekledim.
Oyunun oynanışı ne peki? Temelinde ne yapıcaz oyunda?

Oyunun oynanışı ne peki? Temelinde ne yapacağız oyunda?

Oyun 6 bölümden oluşuyor. Her bölümde farklı şeyler var mesela bir bölümde tarlacı bize bir görev verip buğday toplamamız gerekecek. Her bölümde böyle farklı görevler olacak.

Oyun 6 bölümden oluşuyor. Her bölümde farklı şeyler var mesela bir bölümde tarlacı bize bir görev verip buğday toplamamız gerekecek. Her bölümde böyle farklı görevler olacak.
Hocam biraz sürprizi bozmak istemiyorsunuz ama diğer görevleride ve oyunu direk demo olarak görebilirsek daha uzmansal tavsiye verebiliriz. Tabi size kalmış.

6 bölümünde oynanışı yapıldıysa (There Is No Game: Wrong Dimension adlı oyuna benziyor konsept doğrusu.) ona göre birşey söylenebilir sanırım.

İlk bölümde sadece toplayıcılık sıkıcı olur, sonuçta sonraki bölümlerde bidaha tarlacılık işi yok ozaman direk küçük çapta bir Stardew Valley'in çiftlik kısmı olabilir. Tarlacının çırağı olarak ayak işlerine koşuşturacağız binevi.

Hocam biraz sürprizi bozmak istemiyorsunuz ama diğer görevleride ve oyunu direk demo olarak görebilirsek daha uzmansal tavsiye verebiliriz. Tabii size kalmış.

6 bölümünde oynanışı yapıldıysa (there ıs no game: Wrong dimension adlı oyuna benziyor konsept doğrusu.) Ona göre bir şey söylenebilir sanırım.

İlk bölümde sadece toplayıcılık sıkıcı olur, sonuçta sonraki bölümlerde bir daha tarlacılık işi yok o zaman direk küçük çapta bir Stardew Valley'in çiftlik kısmı olabilir. Tarlacının çırağı olarak ayak işlerine koşuşturacağız bir nevi.

Video çektim ama forumda paylaşılmıyor galiba MediaFire'a attım bakar mısın?

Video çektim ama forumda paylaşılmıyor galiba MediaFire'a attım bakar mısın?
Hocam en başta beliritim, bölümler kısmındaki "Erişilemez bölüm" kısmı görüntü olarak kötü bir seçim. Kapalı bölümler "üstünde kilit veya silik" bir şekilde farklı görünmeleri iyi olur. Eğer yapamıyorsanız direk o bölüme gelinip, kayıt alınmadığı sürece var olmasınlar.

Onun dışında hocam güzel bir arayüz ve pikselart'a sahipsiniz. Haritası tabi çok boş ve kötü görünsede ilk amacınız tabiki oynanış kısmı. Enazından oyun zevkli olsun.
Ayrıca daha az çirkin durması için haritanın köşelerini, kenarlarını direk "dağ, ağaç, çalı" gibi bir nesne ile örtebilirsiniz.

Bunun gibi:
1736097781125.png

The Legend of Zelda benzeri bir fan oyun.

1736097966607.png

Super Mario RPG (Snes)

Maksat kenarları görmeyelim. Eski Nintendo oyunları 20 yıl bile geçsede hala ders niteliğinde yardımcı olabiliyor doğrusu.

Hocam en başta beliritim, bölümler kısmındaki "erişilemez bölüm" kısmı görüntü olarak kötü bir seçim. Kapalı bölümler "üstünde kilit veya silik" bir şekilde farklı görünmeleri iyi olur. Eğer yapamıyorsanız direk o bölüme gelinip, kayıt alınmadığı sürece var olmasınlar.

Onun dışında hocam güzel bir arayüz ve Pikselart'a sahipsiniz. Haritası tabii çok boş ve kötü görünsede ilk amacınız tabii ki oynanış kısmı. Enazından oyun zevkli olsun.
Ayrıca daha az çirkin durması için haritanın köşelerini, kenarlarını direk "dağ, ağaç, çalı" gibi bir nesne ile örtebilirsiniz.

Bunun gibi:
Eki Görüntüle 2389781
The Legend of Zelda benzeri bir fan oyun.

Eki Görüntüle 2389791
Super Mario RPG (snes)

Maksat kenarları görmeyelim. Eski Nintendo oyunları 20 yıl bile geçse de hala ders niteliğinde yardımcı olabiliyor doğrusu.

Dediğiniz gibi aslında asıl oyunlar 20 yıl önceki oyunlar ama herkes grafik diye yardırıyor. Zaten şu anki harita beta gibi bir şey öylesine yaptım yani öneriniz için teşekkür ederim. Bu arada önerebileceğiniz hazır assets veya başka bir şey varsa yazabilirsiniz. İyi sosyaller.

Dediğiniz gibi aslında asıl oyunlar 20 yıl önceki oyunlar ama herkes grafik diye yardırıyor. Zaten şu anki harita beta gibi bir şey öylesine yaptım yani öneriniz için teşekkür ederim. Bu arada önerebileceğiniz hazır assets veya başka bir şey varsa yazabilirsiniz. İyi sosyaller.
Türkiye de ne yazıkki büyük bir kesim (Özellikle genç yaştakiler.) "Grafik = Kalite" diye düşünüyor.

Hocam, işin teknik boyutu pek bilemiyorum. Hangi programıda kullandığınız bilmiyorum ve kendimde bu işlerde olmadığım için hazır "asset'ler" hakkında bilgim yok. (Neler var diye.)
Sadece oyuncu gözü ile bakabiliyorum. Gameboy oyunları çok ilham kaynağı olur doğrusu her konuda, diye düşünüyorum.

Birde açık beta veya demo hazırlarsanız tester olabilirim seve seve.

Türkiye de ne yazık ki büyük bir kesim (özellikle genç yaştakiler.) "grafik = kalite" diye düşünüyor.

Hocam, işin teknik boyutu pek bilemiyorum. Hangi programıda kullandığınız bilmiyorum ve kendimde bu işlerde olmadığım için hazır "asset'ler" hakkında bilgim yok. (neler var diye.)
Sadece oyuncu gözü ile bakabiliyorum. Game Boy oyunları çok ilham kaynağı olur doğrusu her konuda, diye düşünüyorum.

Bir de açık beta veya demo hazırlarsanız tester olabilirim seve seve.

Teşekkürler kodlama bilgim olmadığı için gdevelop 5 adlı uygulamadan yapıyorum. Birkaç oyun tecrübem var ama çok kısa o yüzden bunu yarım saat yaparsam çok sevineceğim. Ayrıca eğer oyunu bitirip beta yayınlarsam size haber ederim iyi akşamlar.

Türkiye de ne yazık ki büyük bir kesim (özellikle genç yaştakiler.) "grafik = kalite" diye düşünüyor.

Hocam, işin teknik boyutu pek bilemiyorum. Hangi programıda kullandığınız bilmiyorum ve kendimde bu işlerde olmadığım için hazır "asset'ler" hakkında bilgim yok. (neler var diye.)
Sadece oyuncu gözü ile bakabiliyorum. Game Boy oyunları çok ilham kaynağı olur doğrusu her konuda, diye düşünüyorum.

Bir de açık beta veya demo hazırlarsanız tester olabilirim seve seve.

Bölümler menüsünü düzelttim bu da videosu. Merak etme YouTube'a koydum daha rahat görmen için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı