27" için 2K daha büyük ekran için 4K ideal.
Ben de bu tarafa yakınım, zaten 4K da günümüz oyunlarının çoğu 40-70 arası FPS veriyor. Zaten eğer 4K tercih etmek istiyorsan bu beklentilerin olmalı diye düşünüyorum ama 2K yüksek FPS diyen arkadaşlar da bayağı var.
Teşekkür ederim hocam, evet hiç monitörüm olmasaydı ben de dediğinizi yapardım. Fakat sanırım 4k çözünürlükle 60 hz de hikayeli oyun ve film olayını yapıp, Valorantta 270 hz den devam edeceğim sanırım.Hocam hikayeli oyunlar için 60Hz zaten yeterli bir değer. Ekran kartınız da 60Hz'yi 4K da çok rahat yakalayabilecek bir kart. Hiç monitörünüz olmasaydı 2K 165Hz tavsiye ederdim ama 270Hz monitör var zaten. Sizin yerinizde olsam tercihim kesinlikle 4K olurdu
Bende yükselmişken 4K ya yükselmeyi tercih edeceğim gibi duruyor. Çok teşekkür ederim kıymetli görüşleriniz için.FHD ve 2K arasında çok bir fark hissetmeyeceksiniz. 4K hikayeli oyun ve film için en iyi tercih.
Anladığım öneriniz 4k yönünde.Aynı monitör ile 3. sistemimi kullanıyorum. Yarın 3080 yerine 4080 gibi bir karta geçsen keşke demeyeceğin bir monitör olsa iyi olur.
hocam zaten diyelim ki 4k 144 hz bir monitörü buldum o kadar para verip aldım, sistemim zaten en max taş çatlayıp patlasa 80 fps verecek 4K da. Eğer 3090 veya 6900,7900 gibi bi kart yoksa 4k yüksek fps gereksiz. 60 fps şuan ıcın ıdeal gibi.4K ve yüksek Hz yönünde diyelim.İkisi bir arada hala baya pahalı maalesef. Kararı siz verin diye o şekilde yazdım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.