2K F/P monitör önerisi

Tercih

• Oy verenlerin toplamı
    38

Asriege

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1080P almayı düşünüyordum fakat 2K uygun fiyatlı 144Hz 1 ms varsa alabilirim. Yorumlar için şimdiden teşekkürler. 144 Hz üzeri de olabilir. MS ise 1 ve aşağısı kalsın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçeniz el veriyor ise 1080p almanız mantıksız olacaktır ,çünkü yavaş yavaş 1080p herkesin eldinde olan hatta eskimiş bir çözünürlük haline geldi.

2. Attığım stoklarda bitmiş takip edersen 2600₺ bandından satın alabilirsin. Bu arada 2k alıcaksan 27" aşağısını alma derim.
1-Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms 144Hz (Display+2xHDMI) FreeSync 2 HDR600 QHD Curved QLED Monitör
2-Acer XV272UPbmiiprzx 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD IPS HDR400 Monitör UM.HX2EE.P01
Önerdiğiniz ürünlerden 2.si için verilen özellikler bu linkte var. MS değerleri düşündürücü ve yorumlarda da belirtilmiş, dikkat etmek lazım. 1. ürün en mantıklısı bence de.

Bu yıl bana kalırsa 1080P'nin son demleri. Yani 2020'den sonra artık hafızalardan yavaş yavaş çıkmaya başlayacak. Bu arada kesinlikle 2K diyorum, sonuçta bir kere alıyorsunuz bu illeti ve uzun süre kullanıyorsunuz :).

Önerdiğiniz ürünlerden 2.si için verilen özellikler bu linkte var. MS değerleri düşündürücü ve yorumlarda da belirtilmiş, dikkat etmek lazım. 1. ürün en mantıklısı bence de.

İki atılan ürün de gerçek 1MS değil.
Tepkime süresi önemli ise LG Nano IPS olmadıkça gerçek 1MS yok piyasada. O monitöre gücünüz yetiyor ise en mantıklısı.
Ama yetmiyor ve illa 1MS olsun isterseniz TN panel bakmak gerek. Ghosting en önemli unsur ise BenQ XL2730Z en iyi seçenek olur.
Ama yukarıdaki iki monitör arasından Acer daha iyi ghosting başarımına sahip. Yurtdışı forumlarında Samsung olanı alanlar bin pişman bizim milletimiz aldığı ürünün kusurunu konuşmayı pek sevmez o yüzden yerli yorumlarda kötü değilmiş gibi görünüyor.

Mesela arama motoruna "CHG 70 Reddit" diye aratın en başlarda bir sürü sikayet mesajını göreceksiniz. Saçma sapan Freesync flicker, fazla ghosting, gereksiz fazla yer kaplayan ayak tasarımı, yatay çizgiler ve yüksek enerji tüketimi gibi bir elin parmağından fazla şikayet ile karşılaşırsınız.

Acer modelin ise kötü tek bir özelliği var fazla IPS glow.

Bu fiyatlarda kusursuz monitör bulmak çok zor maalesef. Ama benim tavsiyem Samsung QLED monitör bakmayın.

Cpu r5 2600 ekran kartı 5600 veya xt ikisinden birini düşünüyorum
İki atılan ürün de gerçek 1MS değil.
Tepkime süresi önemli ise LG Nano IPS olmadıkça gerçek 1MS yok piyasada. O monitöre gücünüz yetiyor ise en mantıklısı.
Ama yetmiyor ve illa 1MS olsun isterseniz TN panel bakmak gerek. Ghosting en önemli unsur ise BenQ XL2730Z en iyi seçenek olur.
Ama yukarıdaki iki monitör arasından Acer daha iyi ghosting başarımına sahip. Yurtdışı forumlarında Samsung olanı alanlar bin pişman bizim milletimiz aldığı ürünün kusurunu konuşmayı pek sevmez o yüzden yerli yorumlarda kötü değilmiş gibi görünüyor.

Mesela arama motoruna "CHG 70 Reddit" diye aratın en başlarda bir sürü sikayet mesajını göreceksiniz. Saçma sapan Freesync flicker, fazla ghosting, gereksiz fazla yer kaplayan ayak tasarımı, yatay çizgiler ve yüksek enerji tüketimi gibi bir elin parmağından fazla şikayet ile karşılaşırsınız.

Acer modelin ise kötü tek bir özelliği var fazla IPS glow.

Bu fiyatlarda kusursuz monitör bulmak çok zor maalesef. Ama benim tavsiyem Samsung QLED monitör bakmayın.
LG 27MP59G IPS Full HD HDMI 27 bumu acaba öneriniz

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı