2K Gaming için 4060 Ti 16 GB vs RX 7700 XT 12 GB

Bütçe
31.000
Yukarıda da belirttiğim gibi aslında. Önceki cihazım 3060'lı bir laptoptu. 2K 32 inch monitörümde çoğu oyunu sorunsuz oynadım ve Ultra grafik takıntım yok. Tabii ki almışken iyisini almak en iyisi her zaman ama zaten aşırı aşırı böyle son çıkan oyunları oynayayım Ultra olsun takıntım yok. Çok nadir öyle grafik gerektiren oyun oynarım. Yeni PC'de de en fazla oynayacağım bir RDR 2'dir. Dediğiniz gibi Loseless Scaling alma planım var her türlü. Hayatımda hiç AMD serisi bir ürün kullanmadım cihazlarımda hep NVIDIA vardı onu bildim. Daha sorunsuz kullanabilmek adına NVIDIA tarafına kayacağım gibi duruyor. Teşekkürler yorumlarınız için.

Ek olarak @Shuichi Tatsuo eğer bir hazır sistem öneriniz varsa bu doğrultuda 32K bütçe doğrultusunda, önerinizi rica edeceğim. Zira anakart tarafında bilgim gerçekten çok düşük en son 12-13 yıl önce hazır bir Casper kullanmış birisiyim :D Teknoloji takip etsem de kullanmış birinden öneri almak daha iyi olacaktır.
Benim attığım sistem o bütçede alınabilecek en iyi sistem şuan hocam.

33'e denk geliyor sadece 1000TL fark çıkıyor.

Benim attığım sistem o bütçede alınabilecek en iyi sistem şuan hocam.

33'e denk geliyor sadece 1000TL fark çıkıyor.
Hocam cevap veremedim yorumunuza kusura bakmayın şimdi baktım da, 4070 ile kıyaslanan bir ekran kartına sahip sistem, nasıl 4060Ti veya bir altı olan 7700 XT ile aynı fiyat aralığına sahip olabiliyor. Sistemin eksiği nedir?

Hocam cevap veremedim yorumunuza kusura bakmayın şimdi baktım da, 4070 ile kıyaslanan bir ekran kartına sahip sistem, nasıl 4060Ti veya bir altı olan 7700 XT ile aynı fiyat aralığına sahip olabiliyor. Sistemin eksiği nedir?
Diğer hazır sistemlere benzer eksiklikleri var. Ram 32 olsa daha iyi olur birde m2 ssd 512GB biraz yetersiz kalıyor.

Ama 7700XT sistemlerde de aynı bileşenler var yani o kısım çok önemli değil.

4070ten aşşağısı 2kda ultra ayarda 50-80 arası fps verir

Onlar sonradan çözülür ya. Pahalı olan asıl ana parçalar, özellikle tüm sistemi sök taka zorunda bırakacak olan ana kart kötü olmasın yeter.
Hazır sistem alacaksanız anakart dediğiniz her zaman düşük kalır.

Genellikle ekran kartı ve işlemci daha iyi olsun diye anakart ve ram gibi parçalardan kısarlar hazır sistemlerde.

Herkese tekrardan yorumları için teşekkürler.
Son karar olarak aşağıdaki sistemi almaya karar verdim. Sadece RAM stoku kalmadığı için mecburi çift slot 32 GB yapıp, kasayı MSI mATX kasaya çevirdim. Bu haliyle alacağım.

Hala 7800 XT'li sistem aklımda ama sürücü desteği, DLSS, RT vs. varken bildiğim yerden gitmek istedim.

Yardımlarınız için sağ olun.

Herkese tekrardan yorumları için teşekkürler.
Son karar olarak aşağıdaki sistemi almaya karar verdim. Sadece RAM stoku kalmadığı için mecburi çift slot 32 GB yapıp, kasayı MSI mATX kasaya çevirdim. Bu haliyle alacağım.

Hala 7800 XT'li sistem aklımda ama sürücü desteği, DLSS, RT vs. varken bildiğim yerden gitmek istedim.

Yardımlarınız için sağ olun.

DLSS ve RT gidip 4060Tİ'da zaten açamayacaksın. Arada devasa performans farkı varken keşke 7800XT ve güncel amd soketli işlemcisi olan attığım sistemi alsaydınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz burda 3-5 fps farktan bahsetmiyoruz. 7700XT dahi saf güçte daha iyiyken. 7800XT neredeyse 2 kata yakın performans farkı atıyor 4060Tİ'a.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

DLSS ve RT gidip 4060 Ti'da zaten açamayacaksın. Arada devasa performans farkı varken keşke 7800XT ve güncel AMD soketli işlemcisi olan attığım sistemi alsaydınız.

Biz burada 3-5 FPS farktan bahsetmiyoruz. 7700XT dahi saf güçte daha iyiyken. 7800XT neredeyse 2 kata yakın performans farkı atıyor 4060 Ti'a.

İnan çok haklısın ama sorun yaşarsam diye korkuyorum :/
Şu sistem nasıl sence? Yorumuna göre son kararımı verip satın alacağım.

1717414669363.png

İnan çok haklısın ama sorun yaşarsam diye korkuyorum :/
Şu sistem nasıl sence? Yorumuna göre son kararımı verip satın alacağım.

Eki Görüntüle 2211829
R5 5600 alınmaz 4070 var diye. 7000 serisinde driver sorunu yaşayan duymadım şuana kadar ama her zaman derim 5000 serisi sonrası ateşli milfler reklamına tıklamadığın sürece PC'ne birşey olması çok da mümkün değil. 7000 serisi driver olarak çok iyi durumda.

Attığım maverick sistmi alın geçin pişman olmazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı