2K Gaming OLED monitor onerisi

kalimaki

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
@bluerr hocam bilgilidir bu konuda.

Hocam Amerika'da bu markaların ürün kalitesi nasıl tam bilmiyorum ama Rust gibi bir oyunda 360Hz 0.03 ms e pek gerek yok 700 dolarlık bir şey almaktansa 400 dolarlık attığınız monitörlerden biri daha iyi olabilir siz de fiyatı uygun istemişsiniz onun dışında OLED de çok güzel bir ekran teknolojisi mağazada daha uyguna monitör bulursanız yine OLED panelden bence şaşmayın.

Hocam sadece Rust oynuyorsanız 240 Hz bir OLED patlatın geçin. 9800x3D ile Rust'ta Low popta 200 üstü zor görüyorum high popta 144 bile zor. Geleceğe yönelik olsun ben başka oyunlar da oynuyorum diyorsanız 360 Hz'lik Samsung OLED alabilirsiniz eğer sadece Rust oynuyorsanız kaldı ki Rust oyuncusunun dilinden sadece Rust oyuncusu anlar 240Hz Samsung OLED yeterli olur. Ömür törpüsü.

Hocam sadece Rust oynuyorsanız 240 Hz bir OLED patlatın geçin. 9800x3D ile Rust'ta Low popta 200 üstü zor görüyorum high popta 144 bile zor. Geleceğe yönelik olsun ben başka oyunlar da oynuyorum diyorsanız 360 Hz'lik Samsung OLED alabilirsiniz eğer sadece Rust oynuyorsanız kaldı ki Rust oyuncusunun dilinden sadece Rust oyuncusu anlar 240Hz Samsung OLED yeterli olur. Ömür törpüsü.
OHH be vallahi OHH. Sonunda beni anlayan biri cikti. Gercekten tesekkur ederim. Buyuk ihtimal oyle yapacagim. Sadece bazi monitorlerde kronik problemler olabiliyor o yuzden bilen birine sormak istiyorum. Sen hangi monitoru kullaniyorsun?

Hocam benim 2K 144Hz ve 1080p 240 Hz olan 2 tane monitörüm var. Ancak Rust oynarken 2K 144Hz olanı kullanıyorum. OLED monitör indirimi bekliyorum konunuz da bu yüzden ilgimi çekti. Artık hangisi indirime girerse onu satın alacağım. Tercihen Samsung'un 2K 500 Hz OLED modelini istiyorum ama artık hangisi önce indirime girerse.
OHH be vallahi OHH. Sonunda beni anlayan biri cikti. Gercekten tesekkur ederim. Buyuk ihtimal oyle yapacagim. Sadece bazi monitorlerde kronik problemler olabiliyor o yuzden bilen birine sormak istiyorum. Sen hangi monitoru kullaniyorsun?

Paylaştığınız qd OLED'lerin hepsi gen 3. PG27AQDM modeli alınmaz. Samsung ve LG modelleri alınmaz. LG eski nesil, Samsung ise mat kaplama kullanıyor. Kaplama tercih meselesi olsa da görüntüye etkisi var. Bu yüzden en iyi deneyimi arıyorsanız glossy alın.

XG27AQDMg ve XG27AQDMgz araştırdığım kadarıyla aynı monitörler. Xg27aqdmg nin XG27AQDMgr adlı true Black kaplamalı bir versiyonu daha var. Satışa çıktı mı bilmiyorum. Xg27aqdmg nin metin okuma performansı çok kötü ama bunu program kullanarak çözenler varmış. Xg27aqdmg gen 3 ile gelen piksel düzenini değil eski piksel düzenini kullanıyor. Ama eski nesilde olmayıp gen 3 modeller de bulunan mla teknolojisi de var. Xg27aqdmg de bazı problemler vardı çözüldü mü bilmiyorum. Woled ve qd oled tercih meselesi zaten onun kararını sen vermelisin. İkisinin de avantaj ve dezavantajları var.

Qd oled olarak bir sürü model var ve gen 3 panel kullanıyorlar. Her birinin incelemesine bakamam böyle bir zamanım yok. Sana önerim en pahalısını alma, zaten bu seviyedeki monitörler de aynı paneli kullandıkları zaman ahım şahım farklar olmuyor. Ucuz-orta modellere bak. Renk kapsamı, tepki süresi, sonsuz kontrast, metin okuma performansı falan aynılar. Kvm, type c, garanti süresi, satış sonrası destek, kalibrasyon, parlaklık, oled koruma özellikleri vb alanlar da biraz farklılıklar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı