2K için 7800x3D vs 14600KF

7800x3D'de alabilirim ama aralarındaki performans farkı, 2K'da 7000 TL'lik bir fark değil gibi geliyor. Bir de işlemci değiştirmeyi planlamıyorum ileride, yani intel zaten yeni sokete geçti ama ben sistemi bir defa daha yenileyene kadar amd'de yeni bir sokete geçmiş olur. O bağlamda, yani am5'in uzun ömürlü olması beni pek etkilemeyecek.

9700X alabilirsiniz o zaman hocam. 7800x3D'nin hemen arkasında performans olarak.

7800x3D'de alabilirim ama aralarındaki performans farkı, 2K'da 7000 TL'lik bir fark değil gibi geliyor. Bir de işlemci değiştirmeyi planlamıyorum ileride, yani Intel zaten yeni sokete geçti ama ben sistemi bir defa daha yenileyene kadar AMD'de yeni bir sokete geçmiş olur. O bağlamda, yani AM5'in uzun ömürlü olması beni pek etkilemeyecek.

2027'de AM6 gelmesi bekleniyor o zamana kadar 14600KF seni idare eder. Boşa masraf etme.

Anakart ve gpu ne sorusuna 5070 Ti B760M Project Zero yazıp düzeltmişsin. AM5 yapıştır geç

7800x3D'de alabilirim ama aralarındaki performans farkı, 2K'da 7000 TL'lik bir fark değil gibi geliyor.
ölü soket, intelin o sokete yeni işlemci çıkartacağı muamma, 7800x3d alırsanız nvidia 6xxx belki 7xxx serisi ekran kartları ile bile iş görebilir. Geleceğe dönük düşünüyorsanız 7800x3d, amacınız f/p ise 14600kf al geç.

En az 5-6 sene kullanacağım aldığım donanımları, o vakit geçtikten sonra da her şeyi komple baştan değiştiririm zaten. Intel'in yeni soketteki işlemcileri de oyun performansı anlamında fiyasko zaten, 14. neslin altında kalıyorlar. 14600KF alıp APO ile devam etmek mantıklı geliyor ama tam karar verebilmiş değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı