2K IPS panelden 4K OLED panele geçince ciddi fark olur mu?

CRT kullanan ben.

CRT birçok noktada TN hatta IPS'den bile iyidir. Misal gecikme süresi yok gibi bir şey CRT'de sonra ghosting veya renk tonlarındaki geçiş farkıda yok CRT'de. Pixsel renk değiştirmesi diye bir sorun olmadığı için CRT ekranda hangi çözünürlük kullanırsan kulan o çözünürlük native çözünürlük gibi çalışır ekranda, yani net olur. LCD panelde bulunan upscale ve blur olma durumu CRT'de yok. Bunlar hep LCD panel ile birlikte gelen illetler.

Benim hala CRT amiga monitörüm duruyor evde👍🙂 TV vardı HD CRT Sony arızalandı. CRT iyidir hem nostalji hem de gerçekten günümüzde bile üst seviye özellikleri barındırır👍

Aklımda şu monitör var. Sizler ne düşünüyorsunuz ?

Hocam eve köpek lazım olursa söyleyin çok iyi taklit yaparım iki para veya et de atarsınız olur yani

CRT birçok noktada TN hatta IPS'den bile iyidir. Misal gecikme süresi yok gibi bir şey CRT'de sonra ghosting veya renk tonlarındaki geçiş farkıda yok CRT'de. Pixsel renk değiştirmesi diye bir sorun olmadığı için CRT ekranda hangi çözünürlük kullanırsan kulan o çözünürlük native çözünürlük gibi çalışır ekranda, yani net olur. LCD panelde bulunan upscale ve blur olma durumu CRT'de yok. Bunlar hep LCD panel ile birlikte gelen illetler.

Benim hala CRT amiga monitörüm duruyor evde👍🙂 TV vardı HD CRT Sony arızalandı. CRT iyidir hem nostalji hem de gerçekten günümüzde bile üst seviye özellikleri barındırır👍
Ben şaka yapmıştım hcoam ama dediğiniz özellikler kesinlikle doğru. Ailem izin verse CRT kullanamay devam ederim

Aklımda şu monitör var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Hocam mesleğiniz nedir çok merak ettim de.

Aklımda şu monitör var. Sizler ne düşünüyorsunuz ?

Arkadaşım kullanıyor. Parasını sonuna kadar hakeden bir monitör. 2k ips var bende, karşılaştırmak mümkün bile değil. Sadece ekranı karanlık odada veya aşırı aydınlık odada kullanma. Tam verim için yarım ışık çok güzel oluyor. Gerçek zevki o zaman alıyorsunuz. Ayrıca oda büyüklüğün ve monitöre uzaklığın önemli 1,5 metreden yakın kullanma kesinlikle önermiyorum.

Arkadaşım kullanıyor. Parasını sonuna kadar hak eden bir monitör. 2K IPS var bende, karşılaştırmak mümkün bile değil. Sadece ekranı karanlık odada veya aşırı aydınlık odada kullanma. Tam verim için yarım ışık çok güzel oluyor. Gerçek zevki o zaman alıyorsunuz. Ayrıca oda büyüklüğün ve monitöre uzaklığın önemli 1,5 metreden yakın kullanma kesinlikle önermiyorum.

Hocam bundan vazgeçtim, ASUS'un yeni çıkacak olan 32 inç 4K 240 Hz OLED monitörünü alacağım. Sadece meram ettiğim şey 2K IPS'den 4K OLED'e geçince acaba ne kadar fark oluyor. Çünkü ciddi bir para vereceğim.

Hocam bundan vazgeçtim, ASUS'un yeni çıkacak olan 32 inç 4K 240 Hz OLED monitörünü alacağım. Sadece meram ettiğim şey 2K IPS'den 4K OLED'e geçince acaba ne kadar fark oluyor. Çünkü ciddi bir para vereceğim.
Hocam zevk işi.
Vereceğin paraya değecek bişey tabiki. Bu ekrana ayıracağın bütçeyi sen zaten kendi cebinde hesaplamışsındır ona bişey demiyorum. Ama iyi para vereceksen eğer 32inc değil de büyük olanı daha iyi görsel kalite sunar bence. Odanın büyüklüğü çok önemli ama. Ve evet fark oluyor ips2k ile ips4k bile farkı var. Sen üstüne oled ekrana geçiyorsun. 4080-4090 gibi Bi kartla desteklerse eğer tarifsiz zevkler alabilirsin.
Ben de geçiş yapmayı düşünüyorum ciddi ciddi 2k ips yetmiyor artık alıştık :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı