TN panelden IPS panele geçince yaşadıklarım

• Konuyu başlatan Beck
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 582

Beck

Hectopat
Merhabalar bu konuyu monitör değiştirmeyi düşünenler için hazırlıyorum. Sizlere yıllar boyunca TN panel bir monitör kullanmış birisi olarak IPS panele sahip bir monitöre geçtiğimde yaşadığım şeyleri aktaracağım hazırsanız başlayalım.

Öncelikle sistemim gayet iyi olmasına rağmen malum sebeplerden dolayı monitörümü bir türlü yenileyemiyordum. 1920x1080 bile olmayan muhtemelen 5 MS'den çok fazla 60 HZ 19 inç 1440x900 çözünürlüğünde bir monitör kullanarak yoluma başladım.

Film, video izlerken aşağıda ve yukarıda siyah barlar vardı. Neyse ki çok geçmeden bu saçma çözünürlüklü monitörden kurtuldum ve nispeten daha yeni sayılabilecek 1920x1080 çözünürlüğüne sahip yine muhtemelen 5 MS'den çok fazla 60 HZ 22 inç TN panel bir Samsung monitöre geçtim.

Bu monitöre geçince bile çağ atlamış gibi hissetmiştim. Her şey gözüme küçük gelmeye artık tam ekran bir şeyler izlemenin harika bir his olduğuna karar vermiştim. Sonrasında ise artık güncel bir monitöre geçmem gerektiğini hissettiğim için geçenlerdeki indirimlerden Gigabyte G24F-2 modelindeki IPS monitörü satın aldım. Kutusunu açtım ve kurulumunu yapıp 165Hz 1ms IPS dünyasına adımımı attım.

Böyle bir şey yok. Akıcılık desen şahane büyüklük desen mükemmel renklere bir şey bile diyemiyorum. Oynadığım oyunları tekrar oynayasım geldi o derece fark var. "O oyun o monitörde öyle gözüküyorsa bu monitörde nasıl gözüküyordur ya acaba" diye düşünmekten alıkoyamıyordum kendimi. Montiörü kullanmaya başladığınızda ilk alışamayacağınız şey Hz farkı olacaktır. Mouse hassasiyetim artmış gibi hissettim her şey akıcı olunca başım bulanmıştı.

Eğer bu konuyu okuyan sen aklında acaba yeni bir IPS monitör mü alsam diye bir düşünce varsa git ve hemen IPS bir monitör satın al. Diyeceklerim bu kadar. Eğer IPS bir monitör satın alırsan diyeceklerimin çoğunu monitör sana zaten hissettirecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı