2K monitör önerisi

Fiyatını hak eden ve kendim de kullandığım bir model yalnız 4060 Ti 2K için güçsüz bir kart ve 8 GB VRAM olan modeliyse kesinlikle önermiyorum drop yersiniz.

Arkadaşın attığı monitörler alınabilir fakat ekran kartınız 2K için çok tutarlı değil. DLSS , FG gibi teknolojilerle stabil FPS ler yakalarsınız ama DLSS kapalıyken HİGH-ULTRA ayarlarda özellikle yeni oyunlarda 60 fps almakta bile zorlanırsınız.
3070Tİ ile 2k da çok rahat alıyorum.

Peki 2K monitörde bazı oyunları 1080p de oynarsam görüntüde bozulma yaşar mıyım?
Piksel sayısı yarıya düşüyor, 2 kat daha az piksel görüyorsun, tabii ki bozulma yaşarsın. Modern oyunlar 1440p'de 10-15 GB VRAM kullanıyorken 8 GB VRAM'li bir kartın bırakın 1440p'yi 1080p'de bile çok ömrü kalmadı. O yüzden 1080p'den devam edin gidebildiği kadar gitsin. Drop yerseniz de grafik düşürürsünüz. Nvidia'nın 8 GB inadı çok can sıkıcı.

Piksel sayısı yarıya düşüyor, 2 kat daha az piksel görüyorsun, tabii ki bozulma yaşarsın. Modern oyunlar 1440p'de 10-15 GB VRAM kullanıyorken 8 GB VRAM'li bir kartın bırakın 1440p'yi 1080p'de bile çok ömrü kalmadı. O yüzden 1080p'den devam edin gidebildiği kadar gitsin. Drop yerseniz de grafik düşürürsünüz.
Ama oyun incelemelerine baktığımda o kadar da kötü bir performans vermiyor gibi gördüm.

Ama oyun incelemelerine baktığımda o kadar da kötü bir performans vermiyor gibi gördüm.
Eski oyunlar da evet ama geleceğe yönelik düşünmek lazım. 2018-2023 arası için 8GB yeterliydi 1440p'de artık 1080p için bile sıkıntı ve VRAM yetersizliğinin kötü yanı fps droplar. Spiderman 2 1440p'de 15 GB VRAM kullanıyor. Şu an 1440p için minimum 12 GB, önerilen 16 GB. Sadece VRAM de değil olay kas gücü olarak çok eski oyunlarda bile zar zor 60 fps görüyor 2K'da. Millet boşuna mı 5070 Ti 5080 gibi kartlar alıyor 1440p için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı