oktaywhite
Hectopat
Asus rog Xg27acs ile Samsung arasında seçim yapicam hangisidir?
Niye ki?Uzak durulması gereken bir model.
ASUS ROG XG27acs ile Samsung arasında seçim yapacağım hangisidir?
Pivot dimiBütçesindeki en iyi görüntü kalitesine sahip 2K monitör, bunu zaten önceki mesajlarımda da belirttim. Bundan sonrası MiniLED monitörler zaten.
Evet.Pivot dimi
32liği bir bakın isterseniz. Farklı model olsalar da bir fikir verir.
![]()
Samsung Odyssey G65B S32BG65 Review
The Samsung Odyssey G6 S32BG65 is a 1440p gaming monitor, part of the 2022 Odyssey gaming lineup. It has a 1000R curved 32-inch screen, built with a VA panel. It...www.rtings.com
Evet.
Farklı model değil. 32 inç olanın kontrast ve parlaklığı birazcık daha yüksek o kadar. Berkay incelemesinde bunu belirtmişti. Philips, ASUS, Lenovo ve hepsi içinde Samsung'u öncelikli olarak önerdi. Monitör konusunda gerçekten bilgili olan nadir insanlardan birisi. Yalandan %140sRGB verdiğini de söylemez. En basitinden Philips'in alt modeli var(VA panel).
%134.5 sRGB değeri veriyor. %99 sRGB yazan kısma bakmayın IPS ve OLED fark etmez hepsinde aynı yazıyor. Çünkü %100 sRGB değerini aşamıyor hiçbiri. Araştırma yapmadığınız için bu konuda da bilgi vermek istedim.
![]()
Philips Evnia 25M2N3200W 25" 240Hz 0.5ms HDMI DP FreeSync Pivot FHD VA Gaming Monitör | ITOPYA
Philips Evnia 25M2N3200W 25" 240Hz 0.5ms HDMI DP FreeSync Pivot FHD VA Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile 25M2N3200W ITOPYA'dawww.itopya.com
Eki Görüntüle 2442858
Alttaki de sizin önerdiğiniz IPS Philips monitör. Arada %7-8 kadar anca fark var. Quantum dot bulunmamasına rağmen oldukça yakın sonuçlar.
Eki Görüntüle 2442861
Samsung G6 bundan çok daha üstün bir monitör. Bu bile %134 sRGB sunarken Samsung'un %140 veremeyeceğini düşünmeniz ki Samsung'ta quantum dot bulunuyor, çok komik. VA paneller gördüğünüz üzere gayet de verebiliyor.
@Golden.Nyks
Berkay rehberde 1080p Philips (VA) için %135 sRGB sunduğunu söylemişti. İncelemeye baktığımızda doğru olduğunu görüyoruz.
Rehber: VA monitör tavsiyeleri
Philips 25M2N3200W 1080p, 24.5", 240 Hz. %135 sRGB Volume, %95 DCI-P3 Volume, %92 Adobe RGB Volume. 3500:1 kontrast orani. 310cd maksimum parlaklik. Stok haldeki black smearing miktari fena degil, gecikme suresi de fena degil. "Faster" overdrive moduna cekince black smearing belirgin sekilde...techolay.net
Sürekli aynı şeyi geveleyip duruyorsun, hatta benim dediğimi tekrarlıyorsun zaten bunları 2-3 sayfa önce söyledim, renk gamutu, parlaklık, canlılık olarak sonuç olarak Philips daha iyi durumda, aynı şekilde G65B de kontrast ve birkaç şeyde daha iyi zaten bunlar farklı panel tipleri kullandıklarından ortaya çıkıyor.
Sana şu bilgiyi de vereyim anlamakta güçlük çekiyorsun "IPS ve OLED fark etmez hepsinde aynı yazıyor"muş yazıyormuş, bak şimdi renk gamı ve renk hacmini farklı şeyler ve bunları karıştırıyorsunuz ya da aradaki farktan bir haber bir şeyler yazıyorsunuz. Renk gamı o renk uzayında örneğin Adobe RGB uzayındaki renklerin ne kadarını kapsadığı ki bu %100'ün üstüne çıkamaz, rtings de ki değerlerin sebebi bu orada %99 demiş bakmayın diye bir şey yok ikisi farklı şeyler zaten profesyonel alanda çalışanlar buraya bakıyor senin %79 olarak attığım monitör birçok kişi için çöp. Ama diğer yandan gamut hacmi var bu da karma değer diyebiliriz o kullanılan renk uzayına bağlı kalmayıp gösterdiği toplam renk sayısını belirtiyor ki bu %100'ün üzerine çıkabiliyor. Şunu da ekleyeyim yanlışa yanlış derim ben biraz geride kalmışım epeydir takip etmiyordum monitörlerdeki bu renk gamutları eskiden böyle değildi son zamanlarda epey gelişme olmuş o yüzden VA panelde %140 sRGB olur mu diyordum oluyormuş, ki piyasada alabileceğin 6000TL'lik monitörlerde de %140 sRGB olabiliyor vs 2K monitörlerine bakabilirsin. Ayrıca renk doğruluğu bir başka mesele onu anlatmaya kalksam konudan iyice sapacaksın. Ya da bir git kendin araştır gel.
Yahu hala renk gamutu, renk canlılığı ve parlaklık olarak daha iyi diyor. Attığın rtings incelemesinde 418CD çıkıyor Samsung. Philips ise 388CD çıkıyor. Nasıl daha iyi olacak?
Bir saat önce %140sRGB olmaz diyordun incelemeleri paylaşınca lafıma geldin. Bir de 6klık monitörlerde de %140sRGB olabiliyor yazmış. Yahu önceki mesajında olamaz diye efelendin, olabileceğini kanıtladım sana, şimdi gelmiş bana göstermiş gibi anlatıyorsun. Yanlış bildiğini gösteren benim zaten.
Samsung'ta Philips'te renk gamutunda benzer seviyedeler. Sözde Samsung için %102 demiştin önceki mesajında.durumun öyle olmadığını anlayınca geri adım attın. dCi P3 ve Adobe RGB değerleri de birbirine çok yakın. Renk olarak üstün diyemezsin Philips için. Kafa kafaya dersin sadece. Arada gözle görebileceğin renk farklılığı yok. Ama gözle görebileceğin kontrast farkı var. Haliyle görüntü kalitesi olarak Samsung bariz daha üstün. Renk doğruluğu olarak da incelemesini attığın rtings sitesinde 10 üzerinden 9 puan alan bir monitör. Philips'in daha iyi olduğu yok. Tüm sözlerin birbiriyle çelişkili. Olamaz dedikten 2 mesaj sonra geri adım atıyorsun.
Çöp dediğin renk gamutu da rtings üzerinde üstün renk gamutu ve renk doğruluğu olarak belirtilmiş. Qd ips monitör olmadıkça arada gözle görülür renk doygunluğu farkı olmayacak.
Gelmiş burada ips fanboyluğu yapıyorsun.
Attığın incelemeye bir bakıp monitörün kalitesini öğren önce.
Eki Görüntüle 2442930
Körü körüne bağlı olan sensin verdiğin bilgilerin 3'ünden 2'si hatalı 1'i şaibeli hala neyi savunduğunu bilmiyorsun. Bir şeyi kanıtladığın yok, daha renk gamutu ve kapsamı nedir bilmiyorsun. Daha ilk sayfada Samsung'a hak ettiği değeri verdim zaten. OLED IPS fark etmez hepsinde %99 yazıyor dediğin yerde koptum zaten fazla uzatmaya gerek yok. Konuşmak için konuşuyorsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.