2K monitör önerisi

Bütçe
12000
Evet ghosting bu monitörde çok minimal. Ayrıca kontrasttan ötürü dizi, film izlerken ve oyun oynarkende zevk alabileceksiniz. Görüntü kalitesine etkisi çok büyük. TV'lerin IPS yerine ağırlıklı olarak VA kullanmasının sebebi de Kontrast'ın görüntü kalitesine etkisi zaten. IPS görüntü kalitesi olarak daha iyi olsaydı TV'lerde yaygın olarak kullanılırdı. IPS'in tek olayı kör alışa uygun olması çünkü VA'nın kötüsünü alırsanız ghosting ve Black smearing rahatsız edici düzeyde olabilir. Kaliteli VA panellerin IPS ile aşağı kalır renk farklılıkları yok. İçerik üreticiysen IPS alırsın tamam ama, içerik tüketiyorsan kaliteli va>kaliteli IPS. Samsung'a renk doygunluğu farkı koyabilen modeller yüksek bütçeli IPS monitörler ve qd monitörler. Standart IPS paneller arasında fark yok.
valorant testi yaptim 2k cozunurlukte 240hz yenileme hiziyla test ettim fakat sanki takilmalar var. 400 fps aliyorum. 1080p cekince akici oluyor

Valorant testi yaptim 2K cozunurlukte 240Hz yenileme hiziyla test ettim fakat sanki takilmalar var. 400 FPS aliyorum. 1080p cekince akici oluyor.

Çözünürlüğü düşürünce akıcı olması saçma. Monitörle alakalı bir şeye benzemiyor. Bu monitörü kullanan çoğu kişinin yorumlarına hakimim hiç böyle bir şikayet görmedim. OSD menüsünde tonla ayar var oraları kurcalayın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı