2K monitör önerisi

JoelMiller2005

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GameBooster GB-G101B 650W kasa/İ5-13400f/Gigabyte rtx 3060/Gigabyte B660M DS3H DDR4 anakart/samsung 990 pro 2tb ssd/2×8GB = 16GB Goodram
Arkadaşlar en son 2K monitöre gecmeli mi diye bir konu açmıştım, şimdi elimde 10 bin TL'lik bir bütçe var. Zorlarsam en fazla 15'e çıkabilirim ki o da biraz zor. Ne önerirsiniz? MSI G274QPF E2 27 geçenki konuda bu monitör önerilmişti, sizce bu iyi mi yoksa farklı bir monitör mü önerirsiniz? Hikayeli oyunlar oynayan biriyim, rekabetçi neredeyse hiç oynamıyorum önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.

Arkadaşlar en son 2K monitöre gecmeli mi diye bir konu açmıştım, şimdi elimde 10 bin TL'lik bir bütçe var. Zorlarsam en fazla 15'e çıkabilirim ki o da biraz zor. Ne önerirsiniz? MSI G274QPF E2 27 geçenki konuda bu monitör önerilmişti, sizce bu iyi mi yoksa farklı bir monitör mü önerirsiniz? Hikayeli oyunlar oynayan biriyim, rekabetçi neredeyse hiç oynamıyorum önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim.
Hikayeli oyunlar için tam size uygun:
İsterseniz eğer açıklayabilirim.

Alınmaz.

VG27AQML1A veya G65B ikisinden birini alın.​

Hikayeli oyunlar için tam size uygun:
İsterseniz eğer açıklayabilirim.

Cevap yazamadım kusuruma bakmayın uyarı yedimde, açıkçası Samsung markasının ismi bile bir güven veriyor ama panelin VA olması büyük soru işareti oldu.

Alınmaz.

VG27AQML1A veya G65B ikisinden birini alın.​

İki monitörüde karşılaştirınca sanki ASUS daha iyi gibi geliyor hem IPS panel olması hem parlaklığının 400 olabilmesi vb. ASUS'u sanki birkaç tık öne geçiriyor yine de eğer öneriniz varsa duymaktan memnun olurum.

Cevap yazamadım kusuruma bakmayın uyarı yedimde, açıkçası Samsung markasının ismi bile bir güven veriyor ama panelin VA olması büyük soru işareti oldu.
Bu tarz oyunlarda VA panel çok daha iyi. Kaliteli VA paneller kaliteli IPS gibi yüksek renk gamutu sunar, VA panelin gecikme ve ghosting sorunu dibe indirilmiştir ve kontrast oranları IPS'ten 3 kat daha yüksektir yani siyahları oldukça koyudur özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir.
Soldaki bir IPS monitör, sağda ki ise 5.999 TL'ye satılan 2K, VA AOC AG275QXN. Kontrast farkı kendini çok belli etmiş:
Desktop Screenshot 2025.07.04 - 23.22.15.36.png

Bu tarz oyunlarda VA panel çok daha iyi. Kaliteli VA paneller kaliteli IPS gibi yüksek renk gamutu sunar, VA panelin gecikme ve ghosting sorunu dibe indirilmiştir ve kontrast oranları IPS'ten 3 kat daha yüksektir yani siyahları oldukça koyudur özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir.
Soldaki bir IPS monitör, sağda ki ise 5.999 TL'ye satılan 2K, VA AOC AG275QXN. Kontrast farkı kendini çok belli etmiş:
Eki Görüntüle 2572561

Vallaha tamamıyla ASUS'a kaymışken şu an tam olarak şaşmış durumdayım aradaki farkın bu kadar bariz olması çok şaşırtıcı sağdaki 6000 TL'lik bir VA monitör soldakinin sklası tam olarak nedir yani o da 6000 TL civari bir IPS mi?

Eki Görüntüle 2572561

Eğer soldaki yüksek kaliteli bir IPS ekran ise ve fark cidden bu kadar ise kesinlikle Samsung'u tercih edeceğim sanirsam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı