2K Monitör tavsiyesi

Orcun1992

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Aşağıda belirteceğim özelliklere istinaden tavsiyelerinizi bekliyor olacağım arkadaşlar.
Özellikle hocam sizin tavsiyelerinizi rica ederim. :) @bluerr
Şimdiden teşekkürler.

Bütçe: Ortalama 15.000 TL

1- Curved olmamalı
2- Renkler , siyahlar, görüntü kalitesi ortalamanın üzerinde olması
3- Bazen FPS, bazen de hikayeli oyunlar oynanacak.
4- Gecikme süreside önemli ancak asıl öncelik görüntü kalitesi.

Merhabalar,

Aşağıda belirteceğim özelliklere istinaden tavsiyelerinizi bekliyor olacağım arkadaşlar.
Özellikle hocam sizin tavsiyelerinizi rica ederim. :) @bluerr
Şimdiden teşekkürler.

Bütçe: Ortalama 15.000 TL

1- Curved olmamalı
2- Renkler , siyahlar, görüntü kalitesi ortalamanın üzerinde olması
3- Bazen FPS, bazen de hikayeli oyunlar oynanacak.
4- Gecikme süreside önemli ancak asıl öncelik görüntü kalitesi.
Ben bizzat kullanıyorum hocam, memnunum. Eğer 600 ila 1000 lira kadar zorlama şansınız varsa bunu alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sağ olun. Bu monitör duvara monte edilebiliyor mu aparatı var mıdır? Çünkü benim masanın monitör yeri dar ve bu ayaklar sığmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
G6 alırsam 27 inch olanı alırdım ancak Curved olması canımı sıkıyor. Sanırım Asus alacağım umarım onunda görüntü kalitesi G6 kadar iyidir zor da olsa.

G6 alırsam 27 inch olanı alırdım ancak Curved olması canımı sıkıyor. Sanırım Asus alacağım umarım onunda görüntü kalitesi G6 kadar iyidir zor da olsa.
Hocam 27 inç versiyonunu alın istiyorsanız televizyon görevi de görüyor ayrıca. Bunun yanı sıra curved olması bir raddeden sonra hiç batmıyor düz ekranmış gibi geliyor.

Curved elendiyse zaten İPS almak gerekiyor.
Hocam Asus mu yoksa aşağıdaki mi AOC'mu sizce ? 2025 monitörü güncel, daha hızlı tepki süresi mevcut. Peki ya görüntü kalitesi hangisi daha iyi verir size danışmak istedim alınır mı ? Yoksa Asus mu ?

Hocam Asus mu yoksa aşağıdaki mi AOC'mu sizce ? 2025 monitörü güncel, daha hızlı tepki süresi mevcut. Peki ya görüntü kalitesi hangisi daha iyi verir size danışmak istedim alınır mı ? Yoksa Asus mu ?

AOC 480nit, Asus ise 500nit.
Kontrast oranı AOC 1150:1, Asus ise 1500:1 çıkıyor.
Renk gamutu ölçümü olarak AOC da geniş gamut modunu değil SRGB modunu ölçmüşler, kıyas yapmak mümkün değil. Çünkü SRGB modu renkleri sınırlıyor.
Hız olarak ikisi de iyi, Tepki süresi ölçüm tabloları farklı. Ghosting olarak da ikisin de ufo testini paylaşıyorum. AOC biraz daha seri gözüküyor, en azından ghosting ve overshoot bakımından ikisinde de minimal düzeyde var. Burada bulanıklık biraz daha öne çıkıyor. Asusun testini 360p videodan aldığım için pek güvenilirliği yok (1440p monitörde 360p içeriğin ekran görüntüsünü aldım) ama daha bulanık gözüküyor. AOC ise 1440p videodan alıntı. Açıkçası direkt bir galip göremedim, birinin kontrastı birinin de hızı biraz daha iyi. Burada satıcı, fiyat, satış sonrası destek vs devreye girer bence.

Asus
Desktop Screenshot 2025.08.31 - 23.42.15.72.png

AOC

Desktop Screenshot 2025.08.31 - 23.41.48.58.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı