2K monitöre geçmek mantıklı mı?

Mert Göktuğ

Hectopat
Şu anki sistemim R5 5600, RX 6800, 32 GB RAM.
2 tane 1080p 27 inç monitör kullanıyorum ana monitörümü 2K monitörle değiştirmek mantıklı mı?
Günlük kullanıyorum film, dizi, video ve oyun için.

Şu anki sistemim R5 5600, RX 6800, 32 GB RAM.
2 tane 1080p 27 inç monitör kullanıyorum ana monitörümü 2K monitörle değiştirmek mantıklı mı?
Günlük kullanıyorum film, dizi, video ve oyun için.
Ekran kartın destekliyorsa 2K monitöre geçmek çok fark ediyor ve mantıklı. Ben geçtim gerçekten 2K bambaşka, 1920x1080 çamur gibi geliyor artık. 4K'ya geçersem bir gün, aynısını 2K için düşünürüm kesin. :D

Yeni sistemimle 2K monitör aldım ve 3 gün falan kullandım. Sonra ölü pikselden iadeye gönderdim ve birkaç gündür bekliyorum. 1080p ekranda tekrar oyun oynamaya veya dizi izlemeye hiç alışamadım hala, çamur gibi gelmeye başladı yıllarca kullanmama rağmen. Tekrar 2K alana kadar oyun oynamam herhalde.

Kısacası aralarındaki kalite farkı gerçekten hissedilir seviyede oluyor. 2K için 27" büyüklük önerimdir.

Mantıklı. Kalite olarak çok fark ediyor gerçekten. 2K'ya alıştıktan sonra 1080p ister istemez kötü gözüküyor.

Performans olarak çok kayıp yaşar mıyım?

Bir miktar yaşatır ama oynanmayacak kadar etkilemez. Ben 2K'yı kardeşimde görmüştüm ve görüntü kalitesine, netliğe tek kelimeyle bayıldım. Sırf 2K için geçen sene 1080p monitörümü + 3060'lı sistemimi satıp ( memnundum ve bana yetiyordu aslında ) 2K monitör + 4070 Super sistem topladım, iyi ki geçmişim hatta geç bile kalmışım diyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı