2K monitöre geçmeye değer mi?

RTX 2080 kullanıyorum. 1080p Cyberpunk gibi oyunlarda RT açıken 50-60 alsam da Metro Exodus veya RE4 gibi oyunlarda RT açık Ultra ayarlarda 100 FPS civarı veriyor. 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum fakat almışken iyi bir şey olsun istiyorum. IPS düşünüyorum çünkü VA panel, düşük Hz ayarlarında GTA vc gibi oyunlarda ghosting yapıyor ve renkleri soluk oluyor.

Bu konuda iki soracağım olay var;
-1080P'den 2K'ya geçmek nasıl bir his? Değer mi?
-Bulduğum monitörlerden F/P olanı sizce hangisi? 2K için 9200 lira para vermek mantıklı mı? Xiaomi'ye güvenmek bana Tofaş ile 200 gitmeye benzetiyorum.

(Düşük bütçede öneriyorlar.)

(Sabıkalı monitör, güvenemiyorum ama panel özellikleri ve dengesi olarak öneriyorlar.)

(Öneriliyor.)

(Parayı veren düdüğü çalar misali en dolu ve tertemiz monitör.)

Başka önerileriniz varsa dinleyebilirim.

Hocam FSR 3 ile beraber 60 aldığınız FPS 120 olacak ki şu anda bile modlandi Cyberpunk'da FSR 3 kullanabilirsiniz o yüzden 2K geçmeye değer bence.

Dostum ben yeni MSI 4K 32 inch aldım. HDR 600.YouTube'da 1080p izlerken görüntü çok kötü gözüküyor. He tamam 4K film oyun güzel ama demek istediğim HDR 1000 artık normal olması gerekiyor günümüz teknolojisinde. Ama satılmıyor bile. HDR 600 doyurmuyor 4K'yi. 1080p alırken HDR400 alıyoruz 4K alırken de HDR400 alıyoruz.
Panel teknolojisi önemli. Düzgün ve tatmin edici HDR istiyorsanız Mini-LED yada OLED monitör şart. Bkz:
CM Tempest GP27U bir Mini-LED monitör ve HDR1000 var.
Ha eğer ki siz fiyatlarınn yüksek olmasından şikayetçiyseniz bu ülkenin sorunu. Teknoloji dünyasının değil.

Panel teknolojisi önemli. Düzgün ve tatmin edici HDR istiyorsanız Mini-LED yada OLED monitör şart. Bkz:
CM Tempest GP27U bir Mini-LED monitör ve HDR1000 var.
Ha eğer ki siz fiyatlarınn yüksek olmasından şikayetçiyseniz bu ülkenin sorunu. Teknoloji dünyasının değil.
Hayır 33 bin monitöre verdim daha da fazla verirdim.Ama yok diyorum sana piyasada.4k 32 inch miniled veya oled yok.Cesitlilik zaten yok.

FHD, QHD, UHD hepsini kullandım. FHD'den QHD'ye geçmeye değmez. Şöyle anlatayım:
Çözünürlük söylerken k terimi monitörün sahip olduğu yatay piksellerin sayisini ifade eder. FHD ==> 1920x1080 ==> 1.92K
QHD ==> 2560x1440 ==> 2.56k
UHD ==> 3840x2160 ==> 3.84K
Kafanı karıştırmamak için monitörleri düz 19, 25, 38 gibi düşün. 19'dan 25'e geçmek ne kadar mantıklı sence? Biraz daha bekle para biriktir direkt 38'e geç yani 4K ya. 25 ile 38 arasındaki fark muazzam.
Demem o ki monitör alacaksanız 4K yani UHD alın. Elinize para geçince de ekran kartını yukseltirsiniz.

FHD, QHD, UHD hepsini kullandım. FHD'den QHD'ye geçmeye değmez. Şöyle anlatayım:
Çözünürlük söylerken k terimi monitörün sahip olduğu yatay piksellerin sayisini ifade eder. FHD ==> 1920x1080 ==> 1.92K
QHD ==> 2560x1440 ==> 2.56k
UHD ==> 3840x2160 ==> 3.84K
Kafanı karıştırmamak için monitörleri düz 19, 25, 38 gibi düşün. 19'dan 25'e geçmek ne kadar mantıklı sence? Biraz daha bekle para biriktir direkt 38'e geç yani 4K ya. 25 ile 38 arasındaki fark muazzam.
Demem o ki monitör alacaksanız 4K yani UHD alın. Elinize para geçince de ekran kartını yukseltirsiniz.
uhd kaldıracak ekran kartı lazım değmez o fiyatlara

İleride alır yazdım zaten. Monitörü alacak koyacak, ileride eline para geçince atacak sobaya odunu verecek coşkuyu. Ekran kartını daha sonra alır demek istiyorum. Monitör evvelden alinabilir. Çünkü monitör öyle kısa zamanda eskiyen bir şey değil. 4K güzel bir IPS monitör alsa çok uzun süre kullanır. 8 yılı var rahat. Hazır yükseltecekse direkt 4K ya geçsin diyorum ben. 4K monitör aldıktan sonra muhtemelen hiçbir zaman acaba 8K mi alsaydım demeyecek ama 2K monitör alsa belki 2 sene sonra acaba 4K mi alsaydım diyebilir. Ayrıca arkadaşın sürekli bir geliri yoksa, tek seferlik bir yükseltme yapacaksa bile değmez FHD'den 2K ya geçmeye bence. 19'dan 25'e geçmeye para harcamasına gerek yok.

İleride alır yazdım zaten. Monitörü alacak koyacak, ileride eline para geçince atacak sobaya odunu verecek coşkuyu. Ekran kartını daha sonra alır demek istiyorum. Monitör evvelden alinabilir. Çünkü monitör öyle kısa zamanda eskiyen bir şey değil. 4K güzel bir IPS monitör alsa çok uzun süre kullanır. 8 yılı var rahat. Hazır yükseltecekse direkt 4K ya geçsin diyorum ben. 4K monitör aldıktan sonra muhtemelen hiçbir zaman acaba 8K mi alsaydım demeyecek ama 2K monitör alsa belki 2 sene sonra acaba 4K mi alsaydım diyebilir. Ayrıca arkadaşın sürekli bir geliri yoksa, tek seferlik bir yükseltme yapacaksa bile değmez FHD'den 2K ya geçmeye bence. 19'dan 25'e geçmeye para harcamasına gerek yok.
Öyle bir şey yapacak olsam o parayı yatırıma atardım. 3090 veya 4070Ti değil ki bu 4K alayım. 2K düzgün bir şey alırsam bana yeter. Ayrıca 1K saat R6S oynadım ve devam ediyorum. Beni kurtaracak paneli düzgün bir 4K monitör 144Hz olmalı o da Almanya'dan babama aldırsam bile 15 bini rahat bulur. O tip işleri göç edinince düşünüyorum.

Bu arada yine 2K olur ama 4K için Ultra ayarlarda beslemek için her en azından 2-3 senede bir GPU yenilemek lazım. O da TR ekonomisinde zor. 2K keyifse, 4K zengin lüksüdür bana göre.

Ben 24 Full HD monitorden 27 inch 2K'ya gectim açıkçası cozunurluk anlaminda cok bir fark yok, PPI degerleri yakin oluyor. Farki hissetmek icin 24 inch 2K monitor bakmanizi tavsiye ederim. AOC markasinin bir modeli vardi yanlış hatirlamiyorsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şey yapacak olsam o parayı yatırıma atardım. 3090 veya 4070Ti değil ki bu 4K alayım. 2K düzgün bir şey alırsam bana yeter. Ayrıca 1K saat R6S oynadım ve devam ediyorum. Beni kurtaracak paneli düzgün bir 4K monitör 144Hz olmalı o da Almanya'dan babama aldırsam bile 15 bini rahat bulur. O tip işleri göç edinince düşünüyorum.

Bu arada yine 2K olur ama 4K için Ultra ayarlarda beslemek için her en azından 2-3 senede bir GPU yenilemek lazım. O da TR ekonomisinde zor. 2K keyifse, 4K zengin lüksüdür bana göre.
Almadıysan Dell olanı araştırdıktan sonra sorunsuzsa almanı öneririm. 240HZ Rog Strixten sonra Samsung 2K orta segment monitör, 2 sene sonra ise gene Rog Strix 170 hz QHD Fast-IPS monitöre geçmiş biri olarak, alacağın monitörün 2K olmasından ziyade kalitesine de önem vermeni tavsiye ederim. Çünkü Samsung 2K'yı 2. monitör olarak kullanırken bile Asus kalitesini farkettiriyor. 2K ve hız değerlerinin hakkını verdiği için bana o zevki yaşatıyor. Ama 1080P ile 2K arasında devasa farklar gördüğümü söyleyemem. Aldığınız monitörü kaliteli tercih ederseniz, ileride ekran kartı değiştirme ihtimaline karşılık güzel bir yatırım olmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı