2K monitöre geçmeye değer mi?

RTX 2080 kullanıyorum. 1080p Cyberpunk gibi oyunlarda RT açıken 50-60 alsam da Metro Exodus veya RE4 gibi oyunlarda RT açık Ultra ayarlarda 100 FPS civarı veriyor. 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum fakat almışken iyi bir şey olsun istiyorum. IPS düşünüyorum çünkü VA panel, düşük Hz ayarlarında GTA vc gibi oyunlarda ghosting yapıyor ve renkleri soluk oluyor.

Bu konuda iki soracağım olay var;
-1080P'den 2K'ya geçmek nasıl bir his? Değer mi?
-Bulduğum monitörlerden F/P olanı sizce hangisi? 2K için 9200 lira para vermek mantıklı mı? Xiaomi'ye güvenmek bana Tofaş ile 200 gitmeye benzetiyorum.

(Düşük bütçede öneriyorlar.)

(Sabıkalı monitör, güvenemiyorum ama panel özellikleri ve dengesi olarak öneriyorlar.)

(Öneriliyor.)

(Parayı veren düdüğü çalar misali en dolu ve tertemiz monitör.)

Başka önerileriniz varsa dinleyebilirim.

Merhaba bende 2K geçmeyi düşüniyorum baktığım monitörler 3 monitör de ayni panel kulanıyor panel üreticisi LG ama içlerinde en iyisi ASUS renk ve parlaklık oranı daha iyi.

Bu da Samsung yakında tanıtacağı monitör.

Merhaba bende 2K geçmeyi düşüniyorum baktığım monitörler 3 monitör de ayni panel kulanıyor panel üreticisi LG ama içlerinde en iyisi ASUS renk ve parlaklık oranı daha iyi.

Bu da Samsung yakında tanıtacağı monitör.

Asuscuyum ve Asus'un gene daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat Asus şu ayak kısmını daha az yer kaplayan bir düzene asla oturtmuyor..

FHD ve 2K farkı sabit bir fark değil, kaç inç monitör kullandığınıza göre, ne kadar büyük bir ekran istediğinize göre, kaç PPI'da keyif aldığınıza göre değişir.

Siz mevcut deneyimden sıkıldıysanız, yeni deneyim nasıl olsun istiyorsunuz onu kararlayın baştan. Daha büyük ekran mı, daha yüksek çözünürlük mü, geniş ekran mı vb. Sonra onu gerçekleştirecek monitör bulunur.

Şahsen 2K da 27 “ ideal. 32 inç 2K monitör Full HD'den de kötü bence. Pikseller sayılıyor. Bu nedenle eğer yakın zamanda 3070 Ti veya 4070 ve üstü bir ekran kartı almayacaksanız 24 inch 1080p de kalın Ultra ayarlarda oynamaya devam edin derim. Ama illaki ekranı büyütecekseniz 27 “ 2K alın DLSS FSR ile biraz idare edersiniz sonrasında güzel bir ekran kartı alın ancak 4K ya bulaşmayın derim bütçeniz yoksa. 4K kesinlikle zenginlerin işi artık :)

Şahsen 2K da 27 “ ideal. 32 inç 2K monitör Full HD'den de kötü bence. Pikseller sayılıyor. Bu nedenle eğer yakın zamanda 3070 Ti veya 4070 ve üstü bir ekran kartı almayacaksanız 24 inch 1080p de kalın Ultra ayarlarda oynamaya devam edin derim. Ama illaki ekranı büyütecekseniz 27 “ 2K alın DLSS FSR ile biraz idare edersiniz sonrasında güzel bir ekran kartı alın ancak 4K ya bulaşmayın derim bütçeniz yoksa. 4K kesinlikle zenginlerin işi artık :)
Dün FSR 3.0 yaması ile Frame Generation açabildim :D 80-100 FPS veriyordu CP77 Ultra ayarlarda.

2K'ya geçtiğimden beridir 1080p'ye katlanamıyorum. Dijital oyun geliştiricisiyim ve tasarım da yapıyorum. 2K çözünürlük özellikle bu alanlarda çok fark yaratıyor.

Bu monitörü bende düşünüyorum kullanıcı olarak önerir misiniz?
Dahili hoparlör ses olarak zayıf ve yetersiz söyleyebiliceğim tek eksi noktası bu olabilir tabi sorun dersek. Birde pivot vb. özellikleri yok sehpa dönme açısı zayıf.Harici panel ghosting ışık sızması renk doygunluğu gibi monitörde asıl bakılması gereken özelliklerde fiyatına göre (1sene önce çok uygun fiyata almıştım) tam bir f/p ürünğü denebilir rahatlıkla.

Hayır 33 bin monitöre verdim daha da fazla verirdim. Ama yok diyorum sana piyasada. 4K 32 inch Mini LED veya OLED yok. Cesitlilik zaten yok.
Neo G7 modelini nasil gozunuzden kacirdiniz anlamadim. Hem 4K, hem 32 inc, hem de 1196 FALD Zone Mini LED. Ustelik butceniz dahilinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı