2K monitöre geçmeye değer mi?

Selamlar. 2070 Super laptopum var, kendi ekranı 240 Hz, 1080p IPS fena olmayan bir ekran. Xiaomi'nin ekranını aldım. Oynadığım tüm oyunlarda 1080'den 2K'ya geçtim ve herhangi bir FPS düşüşü olmadı. Ciddiyim, hatta Valorant gibi oyunlarda 2K'ya geçmeme rağmen %5-10 arası FPS artışı oldu. (Monitörün direkt olarak ekran kartına bağlı olması olayından falan kaynaklanıyor, biliyorsunuzdur.)
Monitöre gelince, ben çok severek kullanıyorum. HDR açık, görüntü mükemmel. Laptopun kendi ekranının ne kadar tırt olduğunu gördüm. İyi ki almışım dediğim ürünlerde 3. sırayı kaptı. (1. iPhone 5S, 2. S20 FE.)
Keşke imkanım olsaydı da çoook daha önceden geçseymişim.
Monitör ile ilgili bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. İnceleme yapacak vaktim olamdı maalesef. Buradan kısaca cevaplayabilirim.

Selamlar. 2070 Super laptopum var, kendi ekranı 240 Hz, 1080p IPS fena olmayan bir ekran. Xiaomi'nin ekranını aldım. Oynadığım tüm oyunlarda 1080'den 2K'ya geçtim ve herhangi bir FPS düşüşü olmadı. Ciddiyim, hatta Valorant gibi oyunlarda 2K'ya geçmeme rağmen %5-10 arası FPS artışı oldu. (Monitörün direkt olarak ekran kartına bağlı olması olayından falan kaynaklanıyor, biliyorsunuzdur.)
Monitöre gelince, ben çok severek kullanıyorum. HDR açık, görüntü mükemmel. Laptopun kendi ekranının ne kadar tırt olduğunu gördüm. İyi ki almışım dediğim ürünlerde 3. sırayı kaptı. (1. iPhone 5S, 2. S20 FE.)
Keşke imkanım olsaydı da çoook daha önceden geçseymişim.
Monitör ile ilgili bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. İnceleme yapacak vaktim olamdı maalesef. Buradan kısaca cevaplayabilirim.
Xiaomi olanda 2 tane sıkıntı olacağını düşündüğüm olay var. 1- Uzun vadede malzeme kalitesi, 2- Satarkenki kolaylığı.

Bir tane VG27AQ1A buldum ikinci elde ama maaşım yatmadığı için alamadım. Açıkcası 8-9 bin vermek istemiyorum.

Xiaomi olanda 2 tane sıkıntı olacağını düşündüğüm olay var. 1- Uzun vadede malzeme kalitesi, 2- Satarkenki kolaylığı.
Başka monitör kullanmadım ama malzeme kalitesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten olduğu yerde duruyor, soğutma kanalları falan da var hemde bolca. Genel olarak da malzeme kalitesi ve standı falan gayet kaliteli duruyor. Standı özellikle çok sağlam duruyor.
Uzun vadede sıkıntı olacağını sanmıyorum ama benim dememle olmuyor tabi, zamanla ben de göreceğim.
Satmayı düşünmedim hiç, bu konuda yorumum yok.

Gigabyte M27Q modelini kullanıyorum, 2 yil kullanıp, garantisi bittikten sonra ekranın altında piksel şeritlerinde kayma oluştu, satın alırken de ölü pikselden dolayı değişip 3. veya 4. monitörü aldım.(öncekiler ölü pikselliydi) satın alırken Dell ile bunun arasında kalmıştım, şuan değiştirmem gerekirse Dell tercih etmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı