2K monitöre geçmeye gerek var mı?

Ama işin sonunda ekstra bir bulanıklık olacağını sanmıyorum. O yorumu yapan arkadaşlar iki monitörü yan yana koymak yerine sadece 2k monitörü 1080 e çekip yorum yapmışlar diye düşünüyorum.
Öyledir zaten de orada okuduğum kadarıyla da fazla bir piksel artışı var. Birinde 1080p için kare var birinde daha üst çözünürlük için. Yani o yoğunluktan düşeceği için zannımca bulanıklık olması normal ama böyle göz bozacak gibi değildir.

Ekran kartını 7700XT'ye yükseltmek ilerisi için sizce önük açık olur mu?

Hayır 7700XT´de ekran kartı 2K için şu anda orta seviyede kalıyor. Şimdilik 2K oynayın, minimum 2K için ve geleceğe yönelik olması için RTX 4070 Super veya RX 7900GRE tercih etmenizi öneririm.

Bende de rx 6650xt ve 1080p monitör var ve ben de 2k'ya geçmeyi düşünüyorum. Ama ekran karti yetersiz kalınca 2kda oyun oynamak keyif vermez bence. 1080pde bile rdr2 de tüm ayarları ultra yapınca fps 50lere düşüyor. O yüzden 2k'ya gececeksen ekran kartını da değiştir bence rx7700xt gayet iyi olur.

Bütçe varsa 2k 27 inc oled monitörler harika görüntü veriyor. Oledin 2ksı, ips panelin 4k görüntüsünden daha kaliteli gözüküyor. Ama 3 4 kat daha pahalı

Ekran kartını 7700xt ye yükseltmek ilerisi için sizce önük açık olur mu
Şu anki oyunlar için uygun ama ilerde gta6 falan çıkınca ultra ayarlarda fps düşer bence. Rx 7800xt daha uygun olur fakat bütçe yoksa Biraz daha bekleyip 8000 serisi cikinca almak daha mantıklı

Bende de rx 6650xt ve 1080p monitör var ve ben de 2k'ya geçmeyi düşünüyorum. Ama ekran karti yetersiz kalınca 2kda oyun oynamak keyif vermez bence. 1080pde bile rdr2 de tüm ayarları ultra yapınca fps 50lere düşüyor. O yüzden 2k'ya gececeksen ekran kartını da değiştir bence rx7700xt gayet iyi olur.

Bütçe varsa 2k 27 inc oled monitörler harika görüntü veriyor. Oledin 2ksı, ips panelin 4k görüntüsünden daha kaliteli gözüküyor. Ama 3 4 kat daha pahalı

Şu anki oyunlar için uygun ama ilerde gta6 falan çıkınca ultra ayarlarda fps düşer bence. Rx 7800xt daha uygun olur fakat bütçe yoksa Biraz daha bekleyip 8000 serisi cikinca almak daha mantıklı
Sıkıntı 7800xt lere çıkarsam kasayı komple değiştirmem lazım. Anakart ddr4 işlemcinin vs değişmesi lazım.

Yada bu şekilde idare edicem. İlerde kasayı komple değiştiricem

Sıkıntı 7800XTLEre çıkarsam kasayı komple değiştirmem lazım. Anakart DDR4 işlemcinin vs değişmesi lazım.

Ya da bu şekilde idare edeceğim. İleride kasayı komple değiştireceğim

Eğer 2K oynayacak iseniz i5 12400F yeterli olur. i5 12400F RX 7800XT´yi veya RTX 4070 Super ekran kartını 2K´da besleyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı