2K OLED vs 4K OLED

Şuan kesin karar verdim 4k alacam ozaman. 1080p TN panel kullanıyorum. Çağ atlamak istiyorum artık.

Tamam 2K 27 inç'de alacağın netlik ile 32 inç 4K'da alacağın netlik arasında ahım şahım bir fark hissetmez onu anlatmaya çalışıyorum.

Hocam biriniz öyle diyor biriniz yok böyle diyor. Ben anlamadım bu işi.

2k 34' oled monitor + rtx 4080 kullanıyorum. 1080p den geçmiştim. Benim için harika bir geçiş olmuştu. 4k geçmek niyetindeydim. Ama uzun vadeli olsun diye 2k oled tercih ettim. 5090 alacaksanız 4k tv + 2k 240hz alırsanız daha isabetli olur. 4k ciddi fark var

Monitörünüzün tam adı nedir, 34 inç şu konularda beni kısıtlıyor bir tane de 27 inç alsam diyor musunuz? 34 inçte WoT, Crysis 1, CoD serisi oynarken zorluk yaratıyor mu?

Tamam 2K 27 inç'de alacağın netlik ile 32 inç 4K'da alacağın netlik arasında ahım şahım bir fark hissetmez onu anlatmaya çalışıyorum.
Kişiye göre değişir eyvallah. İkisine de sahip olarak tecrübemi aktardım. Ozellikle oledde işler biraz değişiyor. Piksel yerleşimi lcd den farklı olduğundan özellikle yazı netliğinde olay daha iyi anlaşılır. Resimdeki yazı testi görüntüsünün biri 27''2K diğeri 32'' 4K oled. 4K piksel yoğunluğu sayesinde ciddi fark atıyor

Dosya Ekleri

• cleartype-on-small.jpg
    290,6 KB · Görüntüleme: 34
4k almanızı tavsiye ederim. 5090 alırsınız rahatlıkla yeter. Bütçe sorun değilse.

Monitörünüzün tam adı nedir, 34 inç şu konularda beni kısıtlıyor bir tane de 27 inç alsam diyor musunuz? 34 inçte WoT, Crysis 1, CoD serisi oynarken zorluk yaratıyor mu?
Alienware aw3423dwf 2k 34' modeli. Ultrawide olduğu için bazen sorun olabiliyor. Ama görüntü muazzam.

Samsung ve Gigabyte'ın ASUS ile aynı özelliklerde OLED'leri satışa çıkıyor. LG'nin modeli de yeniden stoklara girecektir. ASUS'un fiyatı düşebilir biraz beklemekte fayda var. Kağıt üzerinde ASUS ile aynı görünüyor yeni OLED'ler

4K ille aşırı kaliteli vercem diye yorularak çalışır ama Full HD nin üzerinde pek ağırlık olmadığı için hızlıdır ama grafikler pek de iyi değildir.

ikisininde olumsuzu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…