2K OLED vs 4K OLED

Oledin renk ve canlılık olarak süper görüntü vereceğinden şüphe yok lakin olayı anlamamıssın arkadaş net görüntü derdinde. Biri 27'' 2K diğeri 32'' 4K monitörümde ciddi görüntü farkı var. 4K 4K dır oled de olsa farketmez.
Şuan kesin karar verdim 4k alacam ozaman. 1080p TN panel kullanıyorum. Çağ atlamak istiyorum artık.

Tamam 2K 27 inç'de alacağın netlik ile 32 inç 4K'da alacağın netlik arasında ahım şahım bir fark hissetmez onu anlatmaya çalışıyorum.

Hocam biriniz öyle diyor biriniz yok böyle diyor. Ben anlamadım bu işi.

2k 34' oled monitor + rtx 4080 kullanıyorum. 1080p den geçmiştim. Benim için harika bir geçiş olmuştu. 4k geçmek niyetindeydim. Ama uzun vadeli olsun diye 2k oled tercih ettim. 5090 alacaksanız 4k tv + 2k 240hz alırsanız daha isabetli olur. 4k ciddi fark var

2K 34' OLED monitor + RTX 4080 kullanıyorum. 1080P'den geçmiştim. Benim için harika bir geçiş olmuştu. 4K geçmek niyetindeydim. Ama uzun vadeli olsun diye 2K OLED tercih ettim. 5090 alacaksanız 4K TV + 2K 240Hz alırsanız daha isabetli olur. 4K ciddi fark var

Monitörünüzün tam adı nedir, 34 inç şu konularda beni kısıtlıyor bir tane de 27 inç alsam diyor musunuz? 34 inçte WoT, Crysis 1, CoD serisi oynarken zorluk yaratıyor mu?

Tamam 2K 27 inç'de alacağın netlik ile 32 inç 4K'da alacağın netlik arasında ahım şahım bir fark hissetmez onu anlatmaya çalışıyorum.
Kişiye göre değişir eyvallah. İkisine de sahip olarak tecrübemi aktardım. Ozellikle oledde işler biraz değişiyor. Piksel yerleşimi lcd den farklı olduğundan özellikle yazı netliğinde olay daha iyi anlaşılır. Resimdeki yazı testi görüntüsünün biri 27''2K diğeri 32'' 4K oled. 4K piksel yoğunluğu sayesinde ciddi fark atıyor👍

Dosya Ekleri

• cleartype-on-small.jpg
    cleartype-on-small.jpg
    290,6 KB · Görüntüleme: 34
Monitörünüzün tam adı nedir, 34 inç şu konularda beni kısıtlıyor bir tane de 27 inç alsam diyor musunuz? 34 inçte WoT, Crysis 1, CoD serisi oynarken zorluk yaratıyor mu?
Alienware aw3423dwf 2k 34' modeli. Ultrawide olduğu için bazen sorun olabiliyor. Ama görüntü muazzam.

Samsung ve Gigabyte'ın ASUS ile aynı özelliklerde OLED'leri satışa çıkıyor. LG'nin modeli de yeniden stoklara girecektir. ASUS'un fiyatı düşebilir biraz beklemekte fayda var. Kağıt üzerinde ASUS ile aynı görünüyor yeni OLED'ler

Arkadaşlar bu yıl içerisinde ASUS 2 monitör çıkaracak. Bir tanesi PG27AQDP (27 inç 2K 480 Hertz) diğeri ise PG32UCDP (32 inç Full HD 480 Hertz / 4K 240 Hertz Dual monitör). OLED monitör almaya karar verdim fakat 2K mı alsam 4K mı alsam karar veremiyorum. Bütçe sıkıntım yok lakin iki tarafın da kendince avantaj ve dezavantajları var. Şöyle açıklayim. 2K alırsam eğer oyunlarda işimi görecek fakat mesela film izlemek istediğimde film sitelerinde 2K seçeneği olmadığı için kalite düşürüp 1080p izlemek zorunda kalacağım. Şahsen bu kadar para vermişken monitörü sadece oyun için kullanmak istemem yani. Fakat diğer taraftan bakarsak eğer 4K alırsam bu sefer monitör hem oyun hem film için ihtiyacımı karşılayacak fakat bunun da şöyle bir sıkıntısı var. 4K monitörler oyunlarda fazla sistem kaynağı tükettiği için sanırım her 2-3 senede bir ekran kartını falan yenilemem gerekecek. Yani 2K'nın da 4K'nın da kendince bazı sıkıntıları var. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Herkesin yorumunu bekliyorum. Teşekkürler.
4K ille aşırı kaliteli vercem diye yorularak çalışır ama Full HD nin üzerinde pek ağırlık olmadığı için hızlıdır ama grafikler pek de iyi değildir.

ikisininde olumsuzu var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı