Tamamdır linki düzenledim.
Samsung LC27HG70QQUXEN: SVA 8-bit+FRC(Sahte 10-bit).
FRC nedir?
Yakınlığın "y" si bile yok.
650 nit nereden çıktı? 350 cd/m² parlaklığı var.
Eğer peak brightness'ten bahsediyorsan o da 600 cd/m² ve bu görüntüyü daha iyi hale getirmiyor. Orijinal maksimum parlaklığı 350 cd/m², bunun üzerine çıkıldığında O.C olarak düşünebilirsin görüntü daha çok bozuluyor. Ancak bazı detayları daha görünür hale getiriyor.
Bil bakalım hangisi tipik maksimum parlaklık ve hangisi peak brightness.
Eki Görüntüle 328318Eki Görüntüle 328319
Peak brightness'i özellikten bile sayma. Guya HDR sertifikası alacaklar ya!
DisplayHDR 600 sertifikasını nasıl aldı zannediyorsun? Tabii ki peak brightness saçmalığı ve FRC ile.
Ayrıca REC. 709 panelden HDR meçtiar çıkmaz. Onu önce geçelim. Tipik maksimum parlaklık en az 1000 cd/m² olmalı. Zaten REC. 2020 panel en başta şart. Bunların harici pazarlamadan öteye değil.
8-bit'i 10-bit'e yakın yapan şeyler HDR'mış parlaklıkmış vs. şeyler değil. Lafta 10-bit olsun diye bir tek FRC'si var o kadar.
Hangi inceleme o? Monitörleri mi karıştırıyorsun bir bakalım.
@ozturkfaruk
İnternet üzerinden araştırma yaparsanız eğer kronik sorunlu bir model olduğunu anlarsınız.
Technopat üzerinde çok fazla konuşulan bir model. Bu sene 4 veya 5 tane üyemiz aldığı gibi iade ettiğini çok iyi hatırlıyorum.
@Oreki arkadaşımızda hatırlıyordur bu konuları.
Böyle bir durum olmasa bu bilgiyi vermem.
Sahip olduğunuz ürünü test ettiniz mi? Test işlemleri sonrasında her hangi bir sorun çıkmadıysa iyi denk gelmişsiniz o zaman.Çok ama çok nadir oluyor bahsedilen modelde sorunsuz ürün.
Örnek olarak IPS panel olarak oyun ve fotoğraf düzenlemek gibi işleri bir arada idare etmek için en iyi monitör bir zamanlar sahip olduğum Asus PG279Q olan model. Ancak bu modelde kronik sorunluydu mesela.
Sadece bu model değil IPS panel olan çoğu monitör kronik sorunluydu.
Bir IPS panel monitörün en büyük derdi ışık sızmasıdır. Genel olarak çok fazla kendini belli ettiği için iade ediliyordu.
Benim aldığım üründe Asus yazısının sol tarafında sarımsı bir ışık lekesi sürekli aktif olarak kalıyordu. Sağ alt tarafta yüksek ışık sızması vardı sadece. Servis bir kaç panel takıp test etse de daha kötü paneller çıktı.
Bahsedilen kronik sorunlu ürün TN panel ancak panel ve yazılımsal olarak sorunları mevcut genel olarak.
Zaten yukarıda belirttim. Bu model alınacaksa eğer son üretim revizyon olan bir ürünü bulup alınması daha mantıklı.
Bir ara Hepsiburada.com üzerinde bu ürün 1.700 TL civarına kadar indirimli satılmıştı. Satılan her ürün sorunlu olduğu söylenip iade edilmiş İnternet üzerinde dolaşan bilgilere göre.
Belli bir süre sonra 2.300 TL civarında alanlar ise sorun olmadığını belirten bilgiler olmuştu.
Bunun nedeni indirimle satılanlar ilk üretim olanlar veya iade edilmiş ürünlerin tekrardan satışa çıkmasından kaynaklı olması.
İndirim olmadan satışa çıkanlarda ise son revizyon modeller olmasından kaynaklı olabilir.
Bu sebeple revizyon numarası çok önem taşıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.