2K ve 165Hz üstü monitör önerisi

Bütçe
14000

zixbak

Yoctopat
Daha fazla  
27 inç.
2K.
En az 165 Hz üstü ve Curved olmayan.
Şu anki sistemim 2K için yeterli ve ileride PS5 ile de kullanmayı planlıyorum. Hem rekabetçi hem tek oyunculu hikayeli oyunlar da hem de dizi film izlerken beni üzmeyecek seviyede bir monitör arıyorum.
1- Dell Alienware AW2724DM 2 Inç 1 1 QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
2- https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-p...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
3- Dell G2724D 2 Inç 1 1 QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
4- Amazon.com.tr
5- Amazon.com.tr

Ben bu monitörleri belirledim. Aralarında epey fiyat farkları var ama almışken bütçeme göre en iyisini almak isyorum tabii ki her seyi kusursuz almak mümkün değil. Bu monitörleri sıralayacak olsaniz nasıl olurdu veya benzer fiyatlar da sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunlar bu bütçeye alacağınız en iyi mönitörler, hepsinin içinde ayrıyeten Nano IPS var.

Bunlar bu bütçeye alacağınız en iyi mönitörler, hepsinin içinde ayrıyeten Nano IPS var.
LG 27 ye bir bakacagim tesekkurler

G274QPF-QD güzel monitör, ancak fazla doygun olmasından ötürü ve OSD Menu'deki ayarların yetersizliğinden ötürü beğenmeyip iade edenler vardı, ancak herkes aynı düşüncede olmayabilir.
G2724D ise genelde satın alanların daha çok memnun olduğu bir ürün. Ama kendime alacak olsam Dell G2724D alırdım muhtemelen. Çünkü kontrast değeri daha yüksek. 1000:1 kontrast ile 1400:1 arası kontrast, fark edilebilir.

AW2724DM son derece kaliteli bir monitör, ancak kontrast değeri kötü. Ve maalesef ki şöyle bir kötülüğü var bu monitörün, HDR açtığında otomatik olarak Local Dimming özelliği de açılıyor, Local Dimming kontrastı ise 700:1 bu monitörün. SDR kontrast değeri ise 1000:1.

PD27S modeli hakkında bilgim yok.

Yukarıya atılan EX2710Q, S2721DGF ve 27GL850-B modelleri de kontrast bakımından berbat. Dolayısıyla onları da tavsiye etmem. Özellikle EX2710Q'nun maksimum parlaklığı da kötü.

Açıkçası bütçe aşma imkanın varsa MSI G274QPX öneririm. 1440p, 240 Hz ve kontrast değeri, testlerde 1400:1'e kadar çıkıyor. Renk gamutu, maksimum parlaklık gibi değerleri de ideal. Bu monitörün de fabrika çıkışlı aşırı doygun çıkması durumu var tabii, ama doygunluk eğer seni rahatsız eden bir şey değilse pek tabii tercih edilebilir.

Özetle, bütçe aşma imkanın varsa MSI G274QPX, yoksa Dell G2724D.

G274QPF-QD güzel monitör, ancak fazla doygun olmasından ötürü ve OSD Menu'deki ayarların yetersizliğinden ötürü beğenmeyip iade edenler vardı, ancak herkes aynı düşüncede olmayabilir.
G2724D ise genelde satın alanların daha çok memnun olduğu bir ürün. Ama kendime alacak olsam Dell G2724D alırdım muhtemelen. Çünkü kontrast değeri daha yüksek. 1000:1 kontrast ile 1400:1 arası kontrast, fark edilebilir.

AW2724DM son derece kaliteli bir monitör, ancak kontrast değeri kötü. Ve maalesef ki şöyle bir kötülüğü var bu monitörün, HDR açtığında otomatik olarak Local Dimming özelliği de açılıyor, Local Dimming kontrastı ise 700:1 bu monitörün. SDR kontrast değeri ise 1000:1.

PD27S modeli hakkında bilgim yok.

Yukarıya atılan EX2710Q, S2721DGF ve 27GL850-B modelleri de kontrast bakımından berbat. Dolayısıyla onları da tavsiye etmem. Özellikle EX2710Q'nun maksimum parlaklığı da kötü.

Açıkçası bütçe aşma imkanın varsa MSI G274QPX öneririm. 1440p, 240 Hz ve kontrast değeri, testlerde 1400:1'e kadar çıkıyor. Renk gamutu, maksimum parlaklık gibi değerleri de ideal. Bu monitörün de fabrika çıkışlı aşırı doygun çıkması durumu var tabii, ama doygunluk eğer seni rahatsız eden bir şey değilse pek tabii tercih edilebilir.

Özetle, bütçe aşma imkanın varsa MSI G274QPX, yoksa Dell G2724D.
Yanıtladığınız için teşekkürler hocam. Bir arkadaşım Asus TUF VG27AQZ modelini tavsiye etti. O mönitör hakkında bilginiz var mı ? Cevabınıza göre G2724D siparişimi hazır tutuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı