2K vs 1080p monitör

ozgunkgna

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Casper Excalibur M.E27QHD-G
Merhaba. Şu anda Casper Excalibur M.E27QHD-G monitörünü kullanmaktayım ve şu anda 2.bir monitör almayı planlıyorum fakat onu 2K mı 1080p mi alsam karar veremiyorum. 2K monitörde FPS düşüşü olması bir tık rahatsız etmiyor değil. Bütçem 15000 TL sizce hangisini almalıyım? Genel olarak oyun oynar ve dizi film izlerim.

Merhaba. Şu anda Casper Excalibur M.E27QHD-G monitörünü kullanmaktayım ve şu anda 2.bir monitör almayı planlıyorum fakat onu 2K mı 1080p mi alsam karar veremiyorum. 2K monitörde FPS düşüşü olması bir tık rahatsız etmiyor değil. Bütçem 15000 TL sizce hangisini almalıyım? Genel olarak oyun oynar ve dizi film izlerim.

Ekran kartınıza bağlı, eğer ekran kartınız iyi ise direk 2K alın, değil ise 1080p alın geçin.

Ekran kartın güçlüyse 2K tabii ki buna bakabilirsin Curved seviyorsan.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-pivot-curved-oyuncu-u-fiyati,650296406.html

2K al kesinlikle 1080p ekrana bile bakmazsın. 3060 Ti ile oyunları rahat 2K da oynarsın. 4060 laptop var 2K ekran kullanıyorum AC Shadows'tan tut Last of Us 2'ye kadar high med ayarlarda DLSS quality ya da balanced şekilde oynuyorum. 2K ekranda güncel DLSS sürümünde balanced bile çok kaliteli duruyor.

@Whipman @DemonicZ @Ali Of Rivia bu videoları farklı bir amaçla yüklemiştim sadece AC Shadows'ta Frame Gen açık o da Frame Gen olmadan 60 FPS alıyorum. 3060 Ti saf güç olarak 4060'dan güçlü. İsterseniz Last of Us 2 girip de video atabilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
2K al kesinlikle 1080p ekrana bile bakmazsın. 3060 Ti ile oyunları rahat 2K da oynarsın. 4060 laptop var 2K ekran kullanıyorum AC Shadows'tan tut Last of Us 2'ye kadar high med ayarlarda DLSS quality ya da balanced şekilde oynuyorum. 2K ekranda güncel DLSS sürümünde balanced bile çok kaliteli duruyor.

@Whipman @DemonicZ @Ali Of Rivia

Konu sahibinde zaten 2K 144Hz monitör var bir tane daha 2K almak daha iyi monitör olsa bile pek mantıklı değil onun yerine sistemini geliştirse her oyunu 2K da oynar zaten, 3060 Ti günümüzde birçok oyunda 1080p de bile zorlanıyor her oyunun optimizasyonu aynı değil.

Konu sahibinde zaten 2K 144Hz monitör var bir tane daha 2K almak daha iyi monitör olsa bile pek mantıklı değil onun yerine sistemini geliştirse her oyunu 2K da oynar zaten, 3060 Ti günümüzde birçok oyunda 1080p de bile zorlanıyor her oyunun optimizasyonu aynı değil.

Her oyunun optimizasyonu aynı değil dediğin bu yıl çıkan oyunları sana gösterdim. Onu geçtim adamın kullandığı monitör aşırı dandik tabii ki ana ekran olarak daha düzgün bir şey almalı. 4060 laptoplu bilgisayarımda 2 ekran da kullanıyorum laptop ekranı 1080p şu ana kadar sorun yaşamadım ki arkadaşın GPU'su hem masaüstü hem de 3060 Ti saf güç olarak daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı