2K vs 1080p monitör

panilla

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bilgisayar alacağım ama monitör konusunda aklıma takılan bir şey var, ya 1080p yüksek Hz bir monitör ya da 2K'da 180 Hz civarı bir monitör alacağım. Hikaye oyunlarıyla hiç aram yok, genellikle CS tarzı FPS oyunları oynuyorum.

Eğer hiç hikaye oyunu oynamayacağım Dying Light 2, Doom bile olsa diyorsan tabii ki yüksek Hz ama bence 2 k alman çok daha iyi olacaktir 170'den sonra ben pek bir Hz farkı göremedim (rekabet i oyun için var fark tabii ki ama bence yine 2 k olmamasına değmez)

Benim bildiğim FPS oyunlarında 1080p Low oynuyorlar ancak 2K monitör fiyatları artık nispeten ulaşılabilir iyi bir model daha mantıklı olabilir 1080P'den 2K 180Hz yeterlidir ama ne seviyede oyuncu olduğunuza göre değişir.

Hocam 12 GB VRAM 2 k ya yeter tabii FPS oynarsa sadece bilememde.

Yetmez. 1080p de bile o VRAM değerlerine çıkan oyunlar var. 2K için günümüzde 12 GB VRAM çoğu oyunda ucundan yeterli gibi gözükse de ileride yetmeyecek (şu an bile bazı oyunlarda yetmiyor) ve bu insanlar kartları öyle 1-2 sene kullanıp atmak için almıyorlar. Uzun süreler kullanmak için alıyorlar.

Ben 3060 ile 2k kullanıyorum. DLSS ya da FSR olduğu sürece hikaye oyunlarında hiç sorun yaşamıyorum. FPS oyunları için zaten yetiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı