2M TL'ye kadar sıfır araç önerisi

xeyro65

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, konunun muadili olanları etiketlerseniz çok sevinirim. Deneyiminiz ve bilginize çok ihtiyacım var. Yılın son fırsatlarını değerlendirmek istiyorum. 2 milyon TL'ye kadar sıfır araç almayı planlıyorum.
Amacım şu:

Yakıt tüketimi düşük olsun. Bakım maliyeti düşük olsun. En az 3 yıl garanti ile sorunsuz kullanabileceğim bir araç olsun. 3 yıl sonra satmayı düşünüyorum (bu yüzden garanti dahil her şey önemli). LPG düşünmüyorum ama benzinli/hibrit/elektrikli fark etmez. Sadece sıfır araç alacağım. Araç tipi fark etmez — sedan, hatchback, SUV, combi, MPV olabilir. Aracı genelde şehir içi kullanacağım, yıllık ortalama km yaparım fazla km yapmam.

Şu modeller arasından özellikle yakıt ekonomisi, bakım kolaylığı ve garanti kapsamı açısından hangileri tavsiye edersiniz?
Şu araçlara baktım:

*Citroën Berlingo.

*Peugeot Rifter.

*Opel Combo.

*Toyota Proace City.

*Fiat Egea (dizel otomatik)

*Hyundai i20.

*Toyota Corolla.

*Opel Corsa.

*Peugeot 208.

*Renault taliant (benzin/LPG)

Bunlardan hangisi 3 yıl boyunca gerçekten sorunsuz olur? Tavsiye ettiğiniz başka modeller var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toyota Corolla, kesinlikle. Düşük bir modeli vardı. 2012 model. 12 yıl hiç arıza yapmadı. Sadece bakım için gittik Sanayiye. Sonra 2023 modele geçtik. Cotolla CHR Hybrid. En ufak sorunu yok. Corolla 12 13 14 de boya atıyor (geri dönüşümlü boya kullanılmış) 9 10 yıl sonra. Garanti bitse bile toyota servisi bedava aracı boyuyor o sürede yeni araç veriyor. Bu sayede ne kadar iyi anlaşılıyor.

Öncelikle o saymış olduğun ticarilerin bir önceki nesillerini uzun yıllar kullandım. Aktif olarak senin almayı düşündüğün neslini kullanıyorum. Motor, donanım, yürüyen, şanzıman iyi modellerdir. Ama şehir içi ağırlıklı kullanacağın için elenme ihtimalleri var. Hacim ihtiyacın var mı peki? Çünkü o araçlar, biliyorsun, ticari. Aynı zamanda fazla km yapmayacağını belirttin.

Öncelikle o saymış olduğun ticarilerin bir önceki nesillerini uzun yıllar kullandım. Aktif olarak senin almayı düşündüğün neslini kullanıyorum. Motor, donanım, yürüyen, şanzıman iyi modellerdir. Ama şehir içi ağırlıklı kullanacağın için elenme ihtimalleri var. Hacim ihtiyacın var mı peki? Çünkü o araçlar, biliyorsun, ticari. Aynı zamanda fazla km yapmayacağını belirttin.
Yani 5 kişilik bir aile olduğumuz için hacim pek önemli değil ama olsa iyi olur. Genel olarak yakıt ekonomisi ve aracın sağlamlığı önemli yani arıza çıkarmasın başımızı yakmasın.

Yani 5 kişilik bir aile olduğumuz için hacim pek önemli değil ama olsa iyi olur. Genel olarak yakıt ekonomisi ve aracın sağlamlığı önemli yani arıza çıkarmasın başımızı yakmasın.

Toyota, Citroën, Peugeot, Opel tamamen aynı araçlardır. Sadece arada ufak tefek yazılımsal farklar var. Bu araçlara iyi bakım yapılırsa sizi söylediğiniz sürelerden çok daha fazla götürebilir. PSA modellerinde kalkmadıysa 5 yıl garanti uzatma var; kafanız rahat eder. Ben kendi garantimi 5 yıla çıkarmıştım. 5 kişilik aile için saydığınız ticariler daha mantıklı. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Biraz daha küçük ve çekirdek aile olsaydınız, diğerleri daha mantıklı olurdu.

Toyota, citroën, Peugeot, Opel tamamen aynı araçlardır. Sadece arada ufak tefek yazılımsal farklar var. Bu araçlara iyi bakım yapılırsa sizi söylediğiniz sürelerden çok daha fazla götürebilir. Psa modellerinde kalkmadıysa 5 yıl garanti uzatma var; kafanız rahat eder. Ben kendi garantimi 5 yıla çıkarmıştım. 5 kişilik aile için saydığınız ticariler daha mantıklı. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Biraz daha küçük ve çekirdek aile olsaydınız, diğerleri daha mantıklı olurdu, tabii.

Benim listemde belirttiğim gibi söylediğim ticarilerden hangisi mantıklı? Kozmetik ve donanım da önemli çünkü madem hepsi aynıysa fiyatı donanımı ve kozmetiği daha iyi olan hangisi?

Benim listemde belirttiğim gibi söylediğim ticarilerden hangisi mantıklı? Kozmetik ve donanım da önemli çünkü madem hepsi aynıysa fiyatı donanımı ve kozmetiği daha iyi olan hangisi?

Benim tercihim Rifter ya da Berlingo olurdu. Birebir aynı araba olmasına rağmen Rifter modellerine ilgi bir tık daha fazla. Donanım da neredeyse aynı. Sadece ekstra olarak Rifter modelinde kaldırılmadıysa Grip Control var. Ama bu, benim sevdiğim bir özellik değil. Hem fren mesafesi uzuyor hem de lastiklerin özel seçilmesi gerekiyor.

Bu arada o modellerin yanına yeni kasa Doblo da eklenebilir. Muhtemelen fiyatı en ucuz odur; güncel fiyatlar için bayiye gitmeniz lazım. Liste fiyatları ile size verecekleri fiyatlar ciddi fark edebiliyor.

Merhaba arkadaşlar, konunun muadili olanları etiketlerseniz çok sevinirim. Deneyiminiz ve bilginize çok ihtiyacım var. Yılın son fırsatlarını değerlendirmek istiyorum. 2 milyon TL'ye kadar sıfır araç almayı planlıyorum.
Amacım şu:

Yakıt tüketimi düşük olsun. Bakım maliyeti düşük olsun. En az 3 yıl garanti ile sorunsuz kullanabileceğim bir araç olsun. 3 yıl sonra satmayı düşünüyorum (bu yüzden garanti dahil her şey önemli). LPG düşünmüyorum ama benzinli/hibrit/elektrikli fark etmez. Sadece sıfır araç alacağım. Araç tipi fark etmez — sedan, hatchback, SUV, combi, MPV olabilir. Aracı genelde şehir içi kullanacağım, yıllık ortalama km yaparım fazla km yapmam.

Şu modeller arasından özellikle yakıt ekonomisi, bakım kolaylığı ve garanti kapsamı açısından hangileri tavsiye edersiniz?
Şu araçlara baktım:

*Citroën Berlingo.

*Peugeot Rifter.

*Opel Combo.

*Toyota Proace City.

*Fiat Egea (dizel otomatik)

*Hyundai i20.

*Toyota Corolla.

*Opel Corsa.

*Peugeot 208.

*Renault taliant (benzin/LPG)

Bunlardan hangisi 3 yıl boyunca gerçekten sorunsuz olur? Tavsiye ettiğiniz başka modeller var mı?
Cupra ateca öneririm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı