2TB M.2 SSD almak mantıklı mı?

Size şöyle anlatayım:
Bir fiziksel diski C: ve D: olarak ikiye böldünüz. C: sürücüsündeki bir dosyaya kes komutu verip D: sürücüsüne yapıştırdığınızda işlem anında olur. Çünkü fizikselde veri C:'den silinip D:'ye yazılmadı. Kesilecek dosyanın adresini bildiren tarif değişti: senin konumun artık D: diye. Atatürk Mahallesi'deki evin resmi adres tanımının yanındaki Cumhuriyet Mahallesi olarak değiştirmek gibi adres tabelası değişti. Peki neden bölümleyelim diski? İşletim sisteminin kurulduğu üst katmandaki sürücüye yeniden Windows kurduğumuzda veya o sürücüdeki Windows'a bir şey olduğunda diğer sürücüdeki verilere bir şey olmasın diye. Sadece özel fotoğraflar vs. için değil yüzlerce GB'lık oyunları yeniden indirmemek için de çok pratik bir yol bence.

C-D arasında fiziksel taşıma olmadığını, adres değiştiğini yazmışsınız.
Hocam sizin dediklerinizi uzun süredir ( İKİ YILDIR DİYEYİM,) düşünüyorum ama birşeyler oturmuyor.
Soru: C-D ve E var iken E yi silip C ye ekleyemiyoruz, genişletemiyoruz çünkü arada D var.
Fiziksel taşıma yok ise neden ? ( EK: Elbette nihayetinde eklenebiliyor ama olağan şekilde değil.)

C-D arasında fisizksel taşıma olmadığını, adres değiştiğini yazmışsınız.
Hocam sizin dediklerinizi uzun süredir düşünüyorum ama birşeyler oturmuyor.
Soru: C-D ve E var iken E yi silip C ye ekleyemiyoruz, genişletemiyoruz çünkü arada D var.
Fizlsel taşıma yok ise neden ? ( EK: Elbette nihayetinde eklenebiliyor ama olağan şekilde değil.)
Aynı fiziksel diskin içindeki kesme işlemi dediğim gibi olur kabaca. İstersen 5 tane diske böl fiziksel diski prensip budur.
Fiziksel diski bölümlere ayırıp ayrı disk gibi isim verdiğimiz gibi bölünen parçaları geri birleştirmek de mümkün bu arada. Yotube'da nasıl yapılacağı ayrıntılı anlatılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu alakasız olmuş @Teacher80 hocam. Kusura bakma :)
Sabit diskler ve veri kurtarma özel ilgi alanım. HDD ler konusunda ciddi bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim ama SSD ler beni cahil etti. Az araştırma da yapmadım ama hala çözemediğim çok şey var. IQ m yetmiyor.

Bir bilgi olarak söyleyeyim: Bir diski iki ya da daha fazla bölüme ayırdığınızda o bölümler ilk başta Windows'ta görünmez. O bölümlere harf yolu atamanız gerekli. Bölümlenmiş ya da gerçek disklere harf atama C harfinden başlıyor diye biliyorum. Bölümlenmiş kısımlara harf atamadan önce bilgisayarda flash bellek vs. takılı olmasın. Yoksa vermek istediğiniz harf (mesela D, sonrasında E gibi) harf verme seçeneklerinde görünmez çünkü o harfler o an için takılı olan flash bellek vs. ye tanımlıdır.

Bu alakasız olmuş @Teacher80 hocam. Kusura bakma :)
Sabit diskler ve veri kurtarma özel ilgi alanım. HDD ler konusunda ciddi bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim ama SSD ler beni cahil etti. Az araştırma da yapmadım ama hala çözemediğim çok şey var. IQ m yetmiyor.
İlk SSD'ler piyasaya çıktığında çok sorunluydular, bu yazdığınız sorularla ilgili makaleleri okuyordum, oradan aklımda kalanlar.

Bir bilgi olarak söyleyeyim: Bir diski iki ya da daha fazla bölüme ayırdığınızda o bölümler ilk başta Windows'ta görünmez. O bölümlere harf yolu atamanız derekli. Bölümlenmiş ya da gerçek disklere harf atama C harfinden başlıyor diye biliyorum. Bölümlenmiş kısımlara harf atamadan önce bilgisayarda flash bellek vs. takılı olmasın. Yoksa vermek istediğiniz harf (mesela D, sonrasında E gibi) harf verme seçeneklerinde görünmez çünkü o harfler o an için takılı olan flash bellek vs. ye tanımlıdır.
usb belleklere U, Hairici diske H veya markanın baş harfi gibi vb vb harfler atarım . :)

Şu anda PC de 4 tanesi harici disk olmak üzere 6 adet disk takılı. :)
Toplam 10 bölüm sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı