2TB PNY XLR8 CS3040 M.2 SSD'ye İşletim Sistemi Kurulur mu?

Sıkıntı olmaz kurulur.

@sfkulusoy, bunu düşünebilirim aslında, mantıklı. Sıfırdan kasa toplamaya çalıştığım için anakartımı bu duruma engel oluşturmayacak şekilde satın almam gerek sadece.

Bence en mantıklısı bu çünkü oyun ve işletim sistemi olacağından oyun oynarken ekstra ısınma olur diye düşünüyorum hem işletim sistemi çalışacak hem de oyun için ekstra ısınacağını düşünüyorum. 2 Tane M.2 SSD girişi olan ana kart almak mantıklı olabilir veya PC'nin açılması benim için çok problem olmaz diyorsan HDD'ye kur işletim sistemini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saglam oyun oynamayı düşünüyorsun sanırım 2TB aldığına göre

İşletim sistemini kurmasan da sürekli çalışır ki diskler. Mesela bu D diski bir yandaki E. En sağdaki işletim sisteminin kurulu olduğu disk. Hepsi çalışıyor yani.

@sfkulusoy, sağlam bir sistem kurmak niyetindeyim ancak uzun yıllar laptop kullanıcısı olduğum için masaüstü sistemleri konusundaki bilgilerim baya eski. Deneyim olarak tek bildiğim ise depolama birimlerimin kapasitesinin yüksek olmasının gerekliliği. Sadece oyun değil, her şey için lazım aslında.

@Akif, SSD'lerin sistem içerisinde sürekli çalıştığı konusunda "doğal olarak" hemfikiriz. Önceki mesajınızda söylediğiniz "yoğun kullanımda ısınma kaçınılmaz" sözüne istinaden, şu an tek bir SSD'ye sahip olduğum için o şekilde örnek verdim. Tüm o saydıklarım (oyun, program, işletim sistemi) tek bir SSD üzerinde olacağı için sürekli tam yük altında çalışacak ve ısınacak. Yani, iyi soğutma sağlarsam fazla dert olmaz. Ya da sizin gönderdiğiniz ekran görüntüsünde olduğu gibi tek bir diske yüklenmemek adına daha az kapasiteye sahip bir ek SSD alıp, işletim sistemini ona kurup bu SSD'ye ise diğer şeyleri kurabilirim. Oyun ve diğer programlarla işim olmadığında bu disk fazla yorulmamış olur hem. Sizce bu mantıklı mı?

@Akif, o zaman rahatlıkla tek bir SSD üzerinden devam edebilirim her işim için. Ek bir SSD ile uğraşmaya değmez, dolu dolu kullanayım. Teşekkür ederim açıkladığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…