2x RTX 3080 ve RTX 2060 sistem çöküyor

TheAny

Megapat
Katılım
18 Aralık 2018
Mesajlar
7.491
Makaleler
12
Çözümler
99
Merhaba, konuyu yanlış yere açmadım. mavi ekranın sebebini biliyorum ve tam olarak sorunu saptayamadım. Garip bir durum olduğundan ve donanımsal olduğundan teknik yardıma ihtiyacım var.

Elimde üç adet ekran kartı bulunuyor. Bunlar; MSI 3080 Suprim X, ASUS 3080 ROG STRIX, MSI 2060 Super Ventus OC.

Bu kartların her biri tek başına kusursuz çalışıyor, ayrıca Suprim X main display olduğu müddetçe, kartların üçü beraber çok iyi çalışıyor. İkili hallerde de. Ama ana ekran kartı olarak Suprim X olduğu müddetçe. eğer Suprim X yerine, ana ekran kartı olarak herhangi birini kullanmaya kalkarsam, yerlerini bile değiştirsem mavi ekran, ekran kartı çökmesi gibi sorunlarla başa çıkmak zorunda kalıyorum. Kasamda PCI-e 16X slotunda şu an aktif olarak 2060 Super mevcut. Sistem açıldığında, bir tur siyah ekranla karşılaşıyorum. Eğer siyah ekran gerçekleştiğinde mavi ekran almazsam, sistem çalışmaya devam ediyor.

Eğer ana ekran kartı olarak ASUS ROG STRIX'i kullanırsam sistem açıldığı gibi mavi ekran veriyor. Eğer Suprim X ile açarsam, gayet normal bir şekilde açılıyor, kartları ve donanımları görüyor. Siyah ekran vermeden tüm uygulamaları çalıştırmama izin veriyor. Ayrıca 2060 Super garip bir isimle çalışıyor ve fan hızlarını kontrol etmeme izin vermiyor Afterburner ile.

1625564977322.png


Ben bu durumu nasıl çözerim?
 
Son düzenleme:
Ekran kartları anakarta nasıl taktınız, çünkü bu kartlar mining için kullanılan riserlarda sıkıntı çıkartıyor diye biliyorum.
1x to 16x riser ile takılı. Fakat riser üzerindeyken eğer main gpu olarak suprim x kullanırsam yine sorun yaşamıyorum. Sadece daha düşük performans veriyor.
1x to 16x riser ile takılı.
Ufak bir not: Her bir kartı sırasıyla PCI-E 16x slotunda anakart üzerine doğrudan takarak kullandım.

Suprim X anakart 1. slot üzerindeyken, eğer riser üzerinde bulunan Asus ROG Strix'den görüntü alır ve uygulamaları onda çalıştırırsam yine çökme vb sorunlar yaşıyorum. Tam tersi de geçerli. Suprim X riser, ROG Strix 1. slot üzerindeyken yine yapıyor.
 
Kesin çözüm olur mu olmaz mı bilmiyorum ama o kartlar(30xx) için bu tip yükselticiler öneriliyor. Belki sorununuzu çözer.

Ekleme: Hatayı mining esnasında mı alıyorsunuz?
 

Dosya Ekleri

  • Yeni Bit Eşlem Resmi (3).jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi (3).jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 36
Ekleme: Hatayı mining esnasında mı alıyorsunuz?
Mining yazılımı açılmadan, bir tur siyah ekranla karşılaşıyorum. Yazılım açılıyor bir tur daha. Siyah ekran gerçekleştiğinde, MSI Afterburner üzerinde Suprim X'in ayarları sıfırlanıyor. Eğer bu siyah erkanları atlatırsa, sistem çalışıyor, atlatamazsa mavi ekran.
 

Geri
Yukarı