2x120Gb ve 1x240GB SSD Farkı

zeibek

Hectopat
Merhabalar,

Yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım ve 240GB SSD düşünüyorum bilgisayar için. Bugün "Vatan'daki" kampanyayı görünce 2x120 GB şeklinde tamamlamayı düşündüm 240 GB'a. Satın almadan önce sormak istedim, iki seçenek arasında herhangi bir performans farkı olur mu?

Hızlı cevap verebilirseniz çok iyi olur, an itibarıyla 47 adet kalmış kampanyalı ürün. :)

Hızlı cevap için teşekkür ederim. RAID hakkında bir bilgim yoktu, araştırıyorum...

Hem fiyat hem de performans açısından 2x120 GB alıp devam ediyorum o halde.

Merhabalar,

Yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım ve 240GB SSD düşünüyorum bilgisayar için. Bugün "Vatan'daki" kampanyayı görünce 2x120 GB şeklinde tamamlamayı düşündüm 240 GB'a. Satın almadan önce sormak istedim, iki seçenek arasında herhangi bir performans farkı olur mu?

Hızlı cevap verebilirseniz çok iyi olur, an itibarıyla 47 adet kalmış kampanyalı ürün. :)

2 kat daha hızlı olmaz ama daha hızlı olur ve genelde okuma/yazma hızlarında. Anakart desteklemesi gerek RAID olayını dikkat et alacağın anakarta göre. RAID-0 güvenilir değil her an bilgilerini kaybedebilirsin ama performans açısından çok iyi.

Amd işlemciyle raid yapmayınız. Trim komutu çalışmayacağı için disklerin ömürleri kısa olacaktır. Zaten hız farkı olur ama aman aman hissetmezsiniz. Sadece intel ivy bridge ve üstü sistem toplayacaksanız ssd raid denemeye değer ama daha altı ve amd sistemlere tavsiye etmiyorum.

Biraz araştırdım, hız farkı 2 SSD'de iyi derecede artıyor ama sonraki artırımlarda logaritmik olarak azalıyor diye gördüm hep.

- - - Güncellendi - - -

Amd işlemciyle raid yapmayınız. Trim komutu çalışmayacağı için disklerin ömürleri kısa olacaktır. Zaten hız farkı olur ama aman aman hissetmezsiniz. Sadece intel ivy bridge ve üstü sistem toplayacaksanız ssd raid denemeye değer ama daha altı ve amd sistemlere tavsiye etmiyorum.

Anladım, teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı