2x16 ilerde yükseltme istediğinde daha güzel olur, yanına iki tane daha alıverirsin.
2x16 zaten 32 GB yapıyor. 2x8 daha ekleyince 48 GB yapıyor. Sanırım karıştırdınız.Ana kartta 4 slotluk ram yeri var ise 2x16 daha mantıklı. İlerde bütçenize göre 2x8 daha ekleyerek 32 yapabilirsiniz. Aslında cevap sorunun içinde gizli.
Ben 4x4 + 2x8 diye algilamisim. 2x16 daha mantıklı. İleride 2x16 daha ekler 64 yaparsınız Hocam.
Gençer Gaming'den şu hazır sistemi almayı düşünüyorum ama RAM seçeneklerinde sadece 2x8 var yani 16 GB RAM var ve artık 16 GB RAM eskisi gibi her oyunda yettiğini ya da uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu benim düşüncem sizce 2x16 sunabilen başka sisteme mi yöneleyim yoksa 4x8 mi yapayım yani 2 tane 2x8'lik RAM mi alayım?![]()
VELİUS / RYZEN 5 5600 / RTX 3070 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3600 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Hocam. Şimdilik zaten 32 yeter. Maksat ilerde yükseltmek isterse 4 tane 8gb olursa satmak zorunda kalacak. Render ile uğraşıyorsa 32 bile yetmeyebilir maalesef.Kusura bakmayın ama 64 GB biraz abartı değil mi? 2x16 alarak 32 GB RAM gayet günümüzde ve ileriye dönük yeterli olur.
Biliyorum hocam anakartı değiştircem zatenHocam şuan o anakarta istesen de 4x8 takamazsın çünkü o anakart 2 slot.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.