2x16 RAM vs 4x8 RAM

Hocam ileride yükseltirim diyorsanız 2x16 öneririm ama slot var ise maksimum performansı 4x8 verir.

Bende de attığınız sisteme çok benzer bir sistem var. Benim sistemde 2x8 ram var. Artık 4 GBlik ramler eskisi kadar performans için üretilmediği için 8GB likler hala daha güncel. Hemde boşta 2 slot olduğu için bilgisayarına 2 tane daha 8GB ram ekleyip 32GB yapabilirsiniz.

2x16. Ryzen işlemciler Quad Channel desteklemediğinden 4x8 GB RAM Dual Channel çalışacak. Üstelik anakart bütçe dostu bir anakart olduğundan ucuz Daisy Chain topolojisini kullanıyor. Yani 4 slota sahip olmasına rağmen 2 slot kullanımını hedef alıyor. 4 slotu da doldurursanız stabilite sorunlarıyla uğraşırsınız ve bellek frekansını kısmanız gerekir. 2x16 GB daha mantıklı ve daha performanslı olacak kısaca.

Gençer Gaming'den şu hazır sistemi almayı düşünüyorum ama RAM seçeneklerinde sadece 2x8 var yani 16 GB RAM var ve artık 16 GB RAM eskisi gibi her oyunda yettiğini ya da uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu benim düşüncem sizce 2x16 sunabilen başka sisteme mi yöneleyim yoksa 4x8 mi yapayım yani 2 tane 2x8'lik RAM mi alayım?

3x8GB RAM.

Kusura bakmayın ama 64 GB biraz abartı değil mi? 2x16 alarak 32 GB RAM gayet günümüzde ve ileriye dönük yeterli olur.
Hocam. Şimdilik zaten 32 yeter. Maksat ilerde yükseltmek isterse 4 tane 8gb olursa satmak zorunda kalacak. Render ile uğraşıyorsa 32 bile yetmeyebilir maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı