2x8 RAM vs 1x16 RAM

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.
Monster Abra A5 V16.4 model bilgisayarımda hali hazırda 1x8 GB RAM (Samsung M471A1K43DB1-CTD) bulunmakta. RAM detaylarımı ekran görüntüsüyle beraber ekliyorum. Ocak ayından önce bilgisayarıma RAM takviyesi yapmak istiyorum. Kendi RAM modelime ait fiyat sorgulamasını yaptığımda N11 üzerinden en uygun 594 TL fiyat bulabildim. (Nays kampanyası ile beraber ürünü alırsam 534,6 TL ödemiş olacağım.) Sizce 1x16 bir ram alıp bu ürünü ikinci el olarak satıp gerektiği durumda ikinci bir 1x16 için yer açmak mı mantıklı olur ? Yoksa bu rami almam mı mantıklı olur ?
Ayrıca şöyle bir durum var ki Monster ile görüştüğümde kendilerinin verdiği bilgilerde RAM değerlerimden CL değerini 17 olarak belirtmişlerdi. N11 üzerinden bulduğum ürün ile benim takılı ürünümün parça numarası aynı olmakla beraber satıcı ürünün CL değerini 19 olarak belirtmiş. Bir problem yaşar mıyım ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    105 KB · Görüntüleme: 32
CL değeri herhangi bir sorun çıkartmaz. Halihazırda boş slot varken bence 1 tane daha 8 GB RAM alman yeterlidir.

CL değeri herhangi bir sorun çıkartmaz. Halihazırda boş slot varken bence 1 tane daha 8 GB RAM alman yeterlidir.

CL değeri farklı olursa uyumsuzluk sorunu yaşanabilir, Monster yanlış bilgi vermiş RAM'iniz CL19. o sisteme 32 GB için yatırım yapmak mantıklı değil diye düşünüyorum, 2x8 yeterli olur.
Genel olarak piyasada verdikleri değerlere uygun RAM bulamamam durumunda bir yanlışlık olabileceğini düşünmüştüm ama üreticinin de yanlış bilgi vereceğine pek ihtimal vermedim fakat dediğiniz gibi muhtemelen yanlış bilgi verdiler.
Total 16 gayat yeterli olur. Sadece ikinci 8'i alın bence.

2x8 Tabi. Ayrıca RAM CL19
1x16 RAM fiyatlarının 1150 TL civarlarında gezdiğini gördüm. Direkt yeni 1x8 almakla elimdekini ikinci el olarak satıp yeni 1x16 almak arasında ortalama 50-100 TL fark olduğundan dolayı bütçem varken 50-100 TL daha verip 1x16 seçeneğini düşündüm fakat bu bilgisayar için muhtemelen bu yolu seçmem doğru olmayacaktır. Üstelik 2x8 RAM performansından da daha düşük bir performans alacağım.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Linkteki Bigboy markası Samsung üretimi ayrıca Monster'ın resmi RAM tedarikçilerinden biri muhtemelen takılı RAM Bigboy olabilir.
CPU-Z ve Monster müşteri hizmetleri bilgisayardaki RAM markasını Samsung olarak verdi. Farklı bilgisayarlarında Bigboy kullanıyor olabilirler fakat bendeki RAM çok yüksek ihtimalle Samsung marka. Halı hazırda kendi modelimin satışını bulabildiğim için şu an kenarda dursun bu seçenek. Eğer stok tükenirse dram üreticisinin Samsung olmasından dolayı bu modele yönelebilirim. Teşekkür ederim. Yalnız filtrelemede sıkıntı olabilir zira anakartım maksimum 2666 mhz destekliyor. Filtrelemede 3200 mhz RAM de gözüküyor. Ürünün detaylarında geriye yönelik 2666 mhz desteği ise görünmüyor.

CPU-Z ve Monster müşteri hizmetleri bilgisayardaki RAM markasını Samsung olarak verdi. Farklı bilgisayarlarında Bigboy kullanıyor olabilirler fakat bendeki RAM çok yüksek ihtimalle Samsung marka. Halı hazırda kendi modelimin satışını bulabildiğim için şu an kenarda dursun bu seçenek. Eğer stok tükenirse dram üreticisinin Samsung olmasından dolayı bu modele yönelebilirim. Teşekkür ederim. Yalnız filtrelemede sıkıntı olabilir zira anakartım maksimum 2666 mhz destekliyor. Filtrelemede 3200 mhz RAM de gözüküyor. Ürünün detaylarında geriye yönelik 2666 mhz desteği ise görünmüyor.
Söküp bakma ihtimalin varsa RAM'i söküp arkadaki etiketinden logosunu görebilirsin. Kingston'lara artık Kingston yazmıyor CPU-Z'de Hynix Micron v.s. üretici yazıyor sadece. Çünkü bazen üreticiler üretim yapmaz direk Samsung'dan Hynix'den v.s. alıp etiket yapıştırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı