2X8 vs 4X4 RAM kullanımı

CrossFire

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba İyi forumlar...
Arkadaşlar sistemimin tüm parçalarına karar verdim. Ancak 16GB Ram'de (4x4), (2x4) bu 2 seçenekten hangisinin daha iyi olduğuna karar veremedim. İşlemcim i7 6700K, anakart Asus Z170 Pro Gaming bu özellikleri göz önüne alarak yorum yaparsanız sevinirim. RAM konusun da tercihimi Hyperx Fury Black Series'ten yana yaptım. Hem çizim hem oyun oynayacağım.
Güncelleme ;
Ek olarak anakart tavsiyelerinizi de bekliyorum. MSI olabilir.
@Recep Baltaş yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 16 GB olarak bırakıp sisteme yükseltme yapmayacaksanız 4x4 olarak yapabilirsin.
Şayet sistemin x99 olsaydı Quadchannel olacağından 4x4 derdim. Skylake Dualchannel olduğundan 2x8 senin için daha ideal.
Bildiğim kadarı ile 6700k'da quad channel özelliği yok. 2x8 kullanmalısın.
Şahsen ben öyle yaptım. Bu akşam sistemi kuracağım. :sinsi:
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İşlemcinin quad channel özelliği olmadığı için kararımı mecburen (2x8)'den yana verdim. Geç yazma sebebim tek bir kelimeyi uygunsuz yazdığım için ceza almamdır. Buradan yöneticilere sesleniyorum bu kadar abartmaya gerek yok.

Konu kilitlensin lütfen.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı