3.0 GHz’e Ulaşan RTX 4090, RTX 3090’dan %90’a Kadar Daha Performanslı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Nvidia-GeForce-RTX-30-Ekran-Karti-GPU.jpg

NVIDIA, bu ay düzenleyeceği GTC etkinliğiyle birlikte RTX 4000 serisiyle ilgili detaylar vermeye hazırlanıyor. Hatta burada tam kapsamlı bir sunum görme ihtimalimiz bile var. Duyumlarımıza göre ilk aşamada Ada Lovelace mimarili üç kart tanıtılacak: RTX 4070, RTX 4080 ve RTX 4090. Çin kaynaklı Chiphell forumları yine çok hareketli. Amiral gemisi GeForce RTX 4090 modeline ait […]

Devamı: 3.0 GHz’e Ulaşan RTX 4090, RTX 3090’dan %90’a Kadar Daha Performanslı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Baktılar AMD arkadan geliyor gaza bastılar. Fakat çok fark var, bu kadar olması iyi değil. Aldığımız kartlar 1 senede çöp olacak anlaşılan.
Stok yetmezliği sebebiyle ekstra 1 sene daha bekleriz bence doğru düzgün yaygınlaşması için. Yeni ve premium olan her şeyi anında kapıyorlar.

Baktılar AMD arkadan geliyor gaza bastılar. Fakat çok fark var, bu kadar olması iyi değil. Aldığımız kartlar 1 senede çöp olacak anlaşılan.

NVIDIA zaten amiral gemisi olarak kartları AMD'den önde bence önceliği giriş ve orta segmentte yapmaları lazım mesela RTX 3060 ve RX 6600 XT aynı fiyattalar neredeyse ama RX 6600 XT çok daha performanslı.

NVIDIA zaten amiral gemisi olarak kartları AMD'den önde bence önceliği giriş ve orta segmentte yapmaları lazım mesela RTX 3060 ve RX 6600 XT aynı fiyattalar neredeyse ama RX 6600 XT çok daha performanslı.
Orası öyle tabii, ben sadece 3090 ile 4090 arasındaki farktan bahsetmiştim. Onlar etkilenince orta seviye kartları da bir anda önerilen sistem gereksinimleri olarak görüyoruz.

Orası öyle tabii, ben sadece 3090 ile 4090 arasındaki farktan bahsetmiştim. Onlar etkilenince orta seviye kartları da bir anda önerilen sistem gereksinimleri olarak görüyoruz.

Aynen öyle umarım AMD'de güzel kartlar çıkarır NVIDIA'ya rakip kartlar, sonuçta nerede rekabet çoksa tüketiciler kazanır.

Daha bir de 4090 Ti var overclock ile 2 tane 3090 Ti gücüne gelir. Bu kadar iyi gelecekse bu kartlar zaten 4070 için 3090 gücünde olacak deniyor.

RTX 4000 serisinde büyük bir sıçrama olacağı geçen yıldan beri söyleniyordu. Ekran kartı alacaklar acele etmesin derim. Nvidia, AMD dışında intel de ekran kartlarını çıkaracak. Seçeneğimiz çok olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı