3.000 ₺ GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

@murat akdoğan Bak kardeşim eğer overclock yapmak istiyorsan en temel olarak çarpan kilidi açık işlemci, oc desteklekyen anakart ve iyi bir soğutma sistemine sahip olmalısın.İşlemcinin oc olup olmayacağını intel işlemciler için sonundaki "k" harfinin varlığından anlarsın.Eğer "k" harfi varsa oc olabilir. Sana oc konusunda ısrarcıysan bir sistem toplayacağım.Ancak asıl amacın gta 5 gibi yeni nesil oyunlarda yüksek performans ve grafik ise ona göre sistem toplayacağım.Bu ikisi arasında tam bir karar ver.Çünkü 3000 tl ye oc yapabileceğin bir sistem toplamak bazı şeylerden feragat etmene sebep olacaktır ve ekstradan işlemci soğutucuya para vermen gerekecek.Bana kalırsa bir şeylerden feragat etmeden oc olan bir sistem toplamak 4000 tl gibi bir bütçe gerektirir.Bu bütçeyi sağlamadan oc olabilecek bir sistem toplamakta bana göre pek mantıklı değil çünkü oc olsun diye bazı şeylerden kısacaksın ve bu sefer oc yapmanın hiçbir anlamı olmayacak.

Oc delisi olabilmek için oc'u iyice öğrenmek gerekir, sen şimdi durup dururken birden nanoteknoloji delisi olmuyorsan kimsede durup dururken oc delisi olmaz.Öğrenir,sever,araştırır ve en son olarakta gerçekleştirme fırsatı yakalamış olabilir.Ayrıca oc delisi sıfatı overclock'un suyunu çıkartanlara söylenir, overclock yapmaya heveslenenlere değil :)

Takıldığınız nokta küçük bir kelime hatasıysa düzeltiyorum.Oc heveslisi.

@cihadu27
aradaşlar ben sadece gta 5 de ve yeni nesil oyunlarda yüksek graiklerde güzel bir fps de oynamak istiyorum
bana bunları sunucak bir sistemi 3.200 ₺ küsüratla almak istiyorum bana bir sistem önerisi yaparmısınız?

Kardeşim isteğine uygun bir sistem. Dilersen ssd yi çıkartıp istediğin fiyatı elde edebilirsin.Toplam 3446 tl.

Dosya Ekleri

• _20150529_145507.JPG
    _20150529_145507.JPG
    101,2 KB · Görüntüleme: 271
  • Screenshot_2015-05-29-14-54-13~2.jpg
    Screenshot_2015-05-29-14-54-13~2.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 284
Micro atx anakart kullandığı takdirde ilerde bir ekleme yapacağı zaman kısıtlamayla karşılacak. Küçük bir kasa istemediği takdirde tercih edilmez .

Ben kullanmadığım, bilmediğim sistemi önermedim arkadaşa zaten. Asus H81M-Plus, Zalman Z3'e iyi bir şekilde sığıyor. Hocam şimdi kendinizle çelişiyorsunuz. Sizin topladığınız sistemde güzel fakat koyduğunuz anakart zaten SLI desteklemiyor. Micro ATX anakart arkadaşa nasıl bir upgrade sıkıntısı yaşatacak bana bunu açıklar mısınız?

H81 çipset Broadwell işlemcileri desteklemeyecek deseniz anlayışla karşılarım fakat Micro ATX'e giydirmek, kusura bakmayın biraz cahilce oluyor.

Sli yapacak kişi zaten genelde 3000 tl lik sistem toplamaz.Öyle de bir şey istememiş zaten arkadaş.Sadece ileride ekran kartını değiştirir. Ayrıca evet Broadwell avantajı var benim önerdiğim anakartın. Bununla birlikte sizin önerdiğiniz anakart max 16 gb destekliyor, ses kartı ve ağ kartı olarakta daha geride kalıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı