3.000 TL i5 6400 Sistem Toplama

EmreCanTuna

Kilopat
Katılım
12 Şubat 2014
Mesajlar
1.387
Makaleler
32
Çözümler
7
Yer
Çorlu/Tekirdağ
Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık olarak 1 ya da 2 hafta içerisinde bilgisayar toplayacağız. Aşağıda gördüğünüz şekilde bir sistem topladık. Eksiklerimiz varsa yardımlarınızı bekliyoruz. Sistemde sabit disk olmayacak zira halihazırda elimizde 2 TB bir disk mevcut. Aynı şekilde monitör de mevcut. Kasa ise yeni alındı. 600 W değerinde bir güç kaynağı bulunuyor. Yani bize lazım olan parçalar anakart, işlemci, ekran kartı, SSD ve bellekler. Toplamda 3.000 TL'yi geçmeyecek şekilde önerilerinize açığız.


zrpE9B.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı Z170 seçmek gereksiz olmuş. Z serisi anakartlar overclock destekli. O işlemciyle overclock yapamazsın. Overclock desteği olmayan daha ucuz bir anakart seçip aradaki farkla ekran kartını r9 380X yapman daha mantıklı olur. Performans açısından R9 380X, GTX 970 ile R9 380 arasında. orta seviyeden üst seviyeye geçiş kartı. Yerinde olsam bu şekilde yapardım.
 
Selamlar...Şuan ki sistem benim alacağım sistem. Konuyu arkadaşım açtı. Vatan Bilgisayarda sadece Sapphire markalı 380X kartlar mevcut. Bende Sapphire marka kart alma taraftarı değilim (Şikayetleri yüzünden).
 
Bence 240GB SSD almalısın. GTA 5 gibi kaplamaları uzun süren oyunları daha güzel oynarsın. Ekran kartını da R9 380X yapmalısınız. Anakartı ise H170 veya B150M yapmalısınız. RAM ise Tek Slot 2133MHz 8GB size yetecektir. İşlemciyi ise i5 6500 yaparsanız performansınız daha fazla yükselecektir. Şuan telefondan girdiğim için şarjım bitti sayılır. Buyüzden arkadaşların önerilerini göremiyorum ama benim önerim az önceki gibidir.
Webdenal veya Sinerji gibi sitelerden bu fiyatı düşürebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
@TechnoDİNÇ arkadaşın önerdiği parçalar uygundur. Ancak ekran kartı ve işlemci bir kademe düşük olmuş gibi.
@Schrikowski arkadaşımın sistemini webdenal.com'dan toplarsan ve sisteme H170 veya B150M Bazooka anakart takarsan kalan bütçe ile de i5 6500 almanı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı