3-4 bin TL R5 5600 için sıvı soğutma önerisi

highwap

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3600MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U36008G18I-SR30 × 2
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB GDDR6 256Bit
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VG
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek
Merhaba, normalde sıvı soğutma istemeyecek bir sistem olduğu söyleniyor biliyorum ama 3D render aldığımda CPU 95 derecelerde çalışıyor. Termal macunu yakın zamanda yeniledim. Bu sıcaklıkta 3-4 saat render almak da korkutuyor bir yandan. Sıcaklık yükselince otomatik olarak da CPU frekansları düşüyor, bu yüzden render süresi de uzuyor sanırım. Boşta Chrome kullanırken de derece +60 şeklinde, kökten bir çözüm olması adına sıvı soğutmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Piyasasına hakim değilim ama 3-4K bir bütçe ayırabileceğimi düşünüyorum.
Soğutmalar hakkında pek bilgim yok o yüzden kasa görselini de ekliyorum (boyutuna göre vs. uyum sorunu olabileceğini düşünerek).
Kasa: XPG valor Air beyaz mid Tower Gaming kasa (valoraırmt-whcww)
Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım, teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-06-07 saat 12.56.34_b06b82f3.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-06-07 saat 12.56.34_b06b82f3.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:

İlla sıvı soğutma isterseniz bu şekilde, yoksa direk kule tipi alın.

İlla sıvı soğutma mı almak istiyorsunuz yoksa render alırken yeterli olsun benim için yeter gibi bir düşünceniz mi var? Daha ucuza da soğur o işlemci.

Kasası 360mm destekliyor. Attıkların alınmaz bu varken.

Merhaba, normalde sıvı soğutma istemeyecek bir sistem olduğu söyleniyor biliyorum ama 3D render aldığımda CPU 95 derecelerde çalışıyor. Termal macunu yakın zamanda yeniledim. Bu sıcaklıkta 3-4 saat render almak da korkutuyor bir yandan. Sıcaklık yükselince otomatik olarak da CPU frekansları düşüyor, bu yüzden render süresi de uzuyor sanırım. Boşta Chrome kullanırken de derece +60 şeklinde, kökten bir çözüm olması adına sıvı soğutmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Piyasasına hakim değilim ama 3-4K bir bütçe ayırabileceğimi düşünüyorum.
Soğutmalar hakkında pek bilgim yok o yüzden kasa görselini de ekliyorum (boyutuna göre vs. uyum sorunu olabileceğini düşünerek).

O kadar para vermene gerek yok kule tipi bir soğutucu işini görür.
(Bu soğutucu işini hallice görür)

Gerek yok 120 veya 140mm Cool Master kule tipi al yeterli derece 65i geçmeyecektir.

Bu işlemciye 3-4 bin çok fazla bir kule tipi soğutucu işini görebilir.

Dostum dediğim gibi Thermalright Phantom Spirit 120 işini bayağı bayağı görür.

Açıkçası 2100 hava soğutucuya vereceğime 1000 TL daha koyar Arctic 360'a para veririm.

Hocam eğer 1k gibi fiyat farkıyla sorunu kökten ve uzun zamanlı çözebiliyorsam onu tercih ederim. Mesela Arctic Liquid Freezer II modelini üst düzey bir sistemde de kullanabiliyorsam sistem yenileme ihtimalime karşılık 2k'ya kule tipi yerine 3k'ya sıvı bana daha alıcı geldi. Bu soğutucuların değerlerinin ne kadar fark edeceğini bilmeyerek ve 95 derecede render aldığımı düşünerek.

Hocam eğer 1K gibi fiyat farkıyla sorunu kökten ve uzun zamanlı çözebiliyorsam onu tercih ederim. Mesela Arctic Liquid Freezer II modelini üst düzey bir sistemde de kullanabiliyorsam sistem yenileme ihtimalime karşılık 2K'ya kule tipi yerine 3K'ya sıvı bana daha alıcı geldi. Bu soğutucuların değerlerinin ne kadar fark edeceğini bilmeyerek ve 95 derecede render aldığımı düşünerek.

Arada 1700TL fark var. İkisi de fazladan yeterli. İkisinden birini seç ikisi de ileriye dönük olacak. İşin sadece render ise 7950x3D gibi bir işlemciye geçersin muhtemelen eğer ileride geçersen, o zaman LF2 360 daha mantıklı olur. Ama mesela 7800x3D için ikisi de yeterli olur.

Açıkçası 2100 hava soğutucuya vereceğime 1000 TL daha koyar Arctic 360'a para veririm.
Hava soğutucu diyip geçmeyin hocam. PS120SE 1500TL iken hava soğutucu algısı yapsan bizim millete 4000'e satarsın. O kadar iyi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı