3.5 yıl kullanılan James Donkey 120 GB SATA 3 SSD deneyimi

Yerin dibine neden gireyim. Ben sizlere kötü bir şey mi yazıyorum? Ben sadece 3.5 yıl önce 100 TL'ye aldım SSD ile ilgili deneyimlerimi aktardım.

Bugünün parasıyla 400-500 TL'lik 120 GB SSD'den bahsediyoruz. Hem yazma değerleri korkunç hem de parasını hiç hak etmemiş. Maalesef durum bu.

Hani kaliteliydi? Ne oldu? 180 derece döndün.
Nerede kaliteli yazdım? Hatırlamıyorum gösterir misin?

Bugünün parasıyla 400-500 TL'lik 120 GB SSD'den bahsediyoruz. Hem yazma değerleri korkunç hem de parasını hiç hak etmemiş. Maalesef durum bu.
Benim de sonuçlar bu
1693559073204.png

Sizinkine göre 10 TB fazla veri yazdırmışım galiba.

Nerede kaliteli yazdım? Hatırlamıyorum gösterir misin?
Konunuzu okuyun. ''James Donkey iyi mal üretiyor harbi'' yazıyor.

Ben sizlere kötü bir şey mi yazıyorum?
Evet? İlk sayfaları okuyun. Size kalitesiz olduğuna dair kanıt attım, dalga geçer gibi yazı yazdınız bana. Yetmedi, kalitesiz olduğuna dair videolar, yazılar atmaya devam ettim ve sadece ''hahaha'' ifadesi bıraktınız dalga geçerek.

Daha sonra kendiniz test attınız, test sonuçları rezil çıktı. Ona rağmen SSD'yi savunmaya devam ettiniz, daha 2 dk önce kendiniz yazdınız bunları, BEN DEĞİL! Herkes SSD'niz dandik deyince de 180 derece döndünüz, ben böyle bir şey demedim diyorsunuz.

Konunuzu okuyun. ''James Donkey iyi mal üretiyor harbi'' yazıyor.
Tamamdır ama onu yazarken ciddi yazmadım gülerek yazdım bunu bil. Bir de çok üstüne durulacak ve çıldırılacak bir şey değil.

Harbi buna mı çıldırdın deminden beri, bence bir doktara git arkadaşım sen. Normal davranışlar sergilemiyorsun.

Kimseye de kötü bir şey yazmadım.

Benim de sonuçlar bu
Eki Görüntüle 1926714

Sizinkine göre 10 TB fazla veri yazdırmışım galiba.

Evet lakin hem ömrü %10 daha çok azalmış hem de 5-7 kat daha düşük okuma hızı vermeye başlamış.

Dediğin dönemi çok iyi hatırlıyorum JD 100 TL civarına satılırken Patriot ve Apacer gibi markaların ürünleri 120 TL bandına satılıyordu ve bunları öneriyorduk. Onlardan birisini almış olsan değerlerin Sandisk gibi olacaktı ve ilk mesajında yine aynı şeyleri yazacaktın. Şu anda tek artısı bu SSD'nin 3,5 senede hala hayatta olması.

Evet lakin hem ömrü %10 daha çok azalmış hem de 5-7 kat daha düşük okuma hızı vermeye başlamış.

Dediğin dönemi çok iyi hatırlıyorum JD 100 TL civarına satılırken Patriot ve Apacer gibi markaların ürünleri 120 TL bandına satılıyordu ve bunları öneriyorduk. Onlardan birisini almış olsan değerlerin Sandisk gibi olacaktı ve ilk mesajında yine aynı şeyleri yazacaktın. Şu anda tek artısı bu SSD'nin 3,5 senede hala hayatta olması.
Anladım, doğru dedin. Yazma hızı önemli bir değer. Mesela dün Fitgirl ile sekiro yükledim 16 dk. da yükledi. Uzun bir süre bu.

Artık ömrü bitene kadar kullanayım. Şu an ben memnunum ama bozulabilir her an dediğiniz gibi.

Anladım, doğru dedin. Yazma hızı önemli bir değer. Mesela dün FitGirl ile Sekiro yükledim 16 dakika da yükledi. Uzun bir süre bu.

Artık ömrü bitene kadar kullanayım. Şu an ben memnunum ama bozulabilir her an dediğiniz gibi.

Ömrü bitene kadar kullanma bence. Yeni sağlam bir SSD almaya bak. Bu SSD her an patlarsa içindekiler de gider.

Sana kolay gelsin o zaman. Biz tavsiyemizi verdik konuyu uzatmanın anlamı yok.
Sağ ol teşekkür ettim tavsiyelerin için.

Seninkinde Nand yazması 15997 GB.
Benimkinde ise 35306 GB.

Bu ne anlam ifade ediyor?

Arkadaşlar 4. yıl oldu. Sıralı okuma hızı aynı 500'lerde geziyor. Yazma hızı da 50'ye düştü. Arkadaşlar birde rastgele okuma hızı yüksek. Herhalde ondan sistem kasma, donma veya yavaşlık hissetmiyorum.

Windows 11 malum çok kötü bir işletim sistemi olduğundan kasması normal diye düşünüyorum. Kasma dediğim olaylar bunlar; Explorer.exe bazen donuyor, tepki vermiyor. Birde başlat menüsü gecikmeleri var. Bu sorun neredeyse herkesete oluyor yani.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı